Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria și Republica Moldova în zona galbenă, Spania în zona verde

527 0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

În zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein.

În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey (din zona roșie, în urma scăderii incidenței); Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar (din zona verde, în urma creșterii incidenței).

În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

Dacă țara din care vine o persoană este în zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă țara este în  zona roşie, doar persoanele vaccinate nu intră în carantină, iar testul PCR nu este valabil.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi, iar rezultatul este negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii cu vârsta sub trei ani, fără condiții, precum și cei cu vârste cuprinse între trei și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de trei zile pe teritoriul României.

Lista completă, ce intră în vigoare începând cu data de 19 septembrie, poate fi descărcată AICI

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *