Cum prosteşti poporul… cu Sputnik!

604 0

Ce înseamnă „patriot”, prin comparație cu „naționalist”? Ce înțeleg oamenii prin interes național? Ce pricep românii prin “ a fi ortodox”? Din păcate, aproape o treime din români sunt… praf! Asta, graţie propagandei ruse care a căpătat amploare pe fondul umflării muşchilor lui Putin către Ucraina.

Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce.

Când veţi pricepe vreodată că ei vă mint pe zeci de mii de euro, iar voi îi credeţi gratis?

Sunt exact temele cu care, mistificatorii şi artiştii dezzinformării şi ai manipulării maselor, ruşi, îi stăpânesc pe deplin şi îi adoptă, nu doar pe proprii cetăţeni, ci şi pe naţiunile lumii unde sămânţa falsului nationalism prinde teren. Aşa au ajuns ruşii să îşi implementeze comunismul în lume, timp de zeci de ani, aşa ajung să domine popoare, spălându-le creierul şi implementând “omul nou”, concept îmbrăţişat azi chiar şi de userişti, aşa îşi menţine câte un specimen ca Putin hegemonia şi aşa, dintr-un dictator care se proclamă ţar, îşi căpătuieşte familia pentru 7 generaţii de acum încolo, îşi înfometează poporul şi îşi elimină oponenţii, aruncându-i de la balcon şi otrăvindu-i cu Noviciok, devine un idol al tinerilor rătăciţi ce poartă tricouri cu Che Guevarra, al culegătorilor de căpşuni şi al nostalgicilor ceauşişti din România.

Lucruri confirmate de Alina Inayeh, directorul German Marshall Fund România, care explică tptul, pe şleau.

Când se amestecă sensurile, apare dezorientarea în rândul maselor și devin mai simplu de manipulat. Vocea poporului, puterea poporului, psihologia poporului sunt câteva dintre conceptele care descriu și analizează ce vrea și cum este o națiune. Definiția termenilor cu care se lucrează este însă esențială.

Sinistru este că, aproape o treime din români uită că majoritatea lucrărilor, modernizarea României şi subvenţiile au fost posibile cu fonduri europene, şi nu ruseşti. Uită că Occidentul le-a pus o pâine bună pe masă când, de foame, au luat calea pribegiei. Adică, muşcă mâna care i-a hrănit. Şi-au îndestulat familiile, şi-au construit case, au renovat case, unii încasează pensii din Vest şi şi-au luat grija. Dar, prin nu ştiu ce paradox, s-au trezit că, subit, urăsc visceral “dujmanul” capitalist, globalist, pe Bilgheiţ, care le pune cipuri în măşti şi în vaccin. Şi că sunt, subit, prieteni ai Rusiei, Rusia care a căsăpit un million şi jumătate de oameni când a invadat Basarabia şi care a umplut România de agenţi, propagandişti şi lideri ce au făcut viaţa celorlalţi un iad. Comuniştii implementaţi de ruşi au aruncat românii în închisoare fiindcă s-au opus comunismului, le-au confiscate casele şi pământurile şi au dărâmat biserici. Iar acum, ne pomenim, graţie propagandei oribile şi a extremiştilor născuţi şi crescuţi peste noapte, adoratorii lui Putin! Bezna minţii.

 

Cu ce zăpăcesc propagandiştii ruşi românii?

Interes naţional înţeles greşit. Mitul exploatării României de către puterile străine, care, bineînţeles, este o aberaţie. Dacă ne amintim, pădurile, resursele şi multe unităţi industriale au fost puse pe butuci sau înstrăinate de Iliescu, Năstase şi oamenii lor, exact după Revoluţie, când s-au autoînscăunat.

Românii nu înţeleg că trăim într-o epocă a globalizării, care a prins chiar şi Rusia, China şi ţările comuniste sau fost comuniste şi nu se poate altfel. Nimeni nu se descurcă de sine-stătător. Ori, am fost cumva buricul Universului vreodată?

Fustrați că lucrurile nu merg așa de bine cum ar dori ei, românii găsesc ca țap ispășitor tot ceea ce înseamnă străini: capital străin, companii străine și din când în când și Uniunea Europeană. Pe anumite segmente, pe anumite domenii, găsesc țap ispășitor în propriul guvern. Uită că fiecare din ei caută marfă mai ieftină şi mai bună în supermarketurile care oricum vând mai mult de jumătate, marfă românească, au angajaţi români şi plătesc taxe şi impozite statului român. Nu la jepcarii români, care iau pielea de pe proprii semeni. Care se bat pentru moşteniri şi îşi sabotează vecinii!

O mulţime de români cred că, companii străine sunt responsabile și de poluarea din România. Nu cumva industria poluatoare ceauşistă ne-a intoxicat pe toţi şi a umplut ţara de cancere? Nu cumva noi, care ardem gunoiul în curte sau ne aruncăm deşeurile în ape şi păduri? Nu cumva noi, care ardem cauciuc şi plastic, pentru a extrage cupru şi alte metale ce aduc bani în buzunare?

Ne batem cu pumnii în piept că suntem neam de daci, dar uităm câte popoare migratoare s-au împreunat aici, pentru a crea naţia română. Ne împăunăm că suntem fii de daci şi purtăm ii, dar sorbim propaganda picurată-n minţi şi suflete de o femeie cu origini sârbeşti şi care jeleşte în faţa Ambasadei Rusiei şi care cere iertare ruşilor. Ne agităm că suntem mari creştini şi ortodocşi şi, în pur spirit creştinesc, hulim, blestemăm şi acoperim de ură tot ce nu e ortodox, uitând că şi catolicii, protestanţii şi evangheliştii sunt tot creştini. Fraţi creştini!

Nu ne vindem ţara, dar i-am lăsat pe Iliescu şi pe ai lui s-o dea aproape gratis, iar azi plătim facturi altora.
Închidem ochii în faţa adevărului, dar îi căscăm la televiziuni finanţate de ruşi, că adevărul lor e mai frumos împachetat. Hai să scuipăm pe ăia care ne aduc bani, dar să-i pupăm sub coadă pe ăia care ne-au luat garnituri de tren cu porci congelaţi şi ne-au înfometat atâta amar de ani!
Halal naţiune!

K.R

Articole asemănătoare

LEGEA BUICAN

Postat de - 1 februarie, 2020 0
FacebookTwitterLegea Buican   Spune secretarul Camerei Deputaților, Cristian Buican, PNL, pe facebook, pe 29 ianuarie, ora  01:36 : “ Cand…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *