Toți elevii se vor putea întoarce la școală a doua zi după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie

525 0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educației privind funcţionarea şcolilor în funcție de rata de infectare. Astfel, toți elevii vor putea merge fizic la școală a doua zi după scăderea incidenței sub 1 la mie în localitatea în care învață.

„Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, luni vom iniția modificarea ordinului comun, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris ministrul pe Facebook.

„În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU”, a adăugat el.

„Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, a mai scris ministrul.

El a precizat că toate celelalte prevederi ale ordinului rămân în vigoare.

De luni,  peste 90% dintre școlari s-au întors în bănci. Masca de protecție va fi obligatorie la școală și în exterior, dacă se întâlnesc mulți elevi în pauze.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *