Cristian Buican nu renunță la varianta drumului expres de legătură cu Autostrada Pitești – Sibiu

742 0

Deputatul liberal Cristian Buican nu renunță la demersurile sale privitoare la realizarea unui drum expres care să lege Râmnicu Vâlcea și Tigveni, din Argeș și care să constituie legătura noastră cu Autostrada Pitești – Sibiu. Aceasta ar asigura nu doar un trafic mai rapid către cele două localități, ci va facilita accesul din punct de vedere turistic și economic. Recent, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a lăsat de înțeles că s-a renunțat, printre altele, și la această bretea de legătură.

Chestiunea a fost tratată cu maxim interes de PNL Vâlcea, există și o petiție semnată de 40.000 de cetățeni cu ocazia campaniilor electorale, când oamenii au cerut imperios realizarea autostrăzii salvatoare care să ne scape de iadul Văii Oltului.  Acum, nădejdea rămâne la Președintele Iohannis, care a aprobat petiția în anul 2016 și care, cu periodicitate, face naveta pe calea terestră între Sibiu și București.

“Am prezentat prin memoriile noastre interesele economice și sociale ale municipiului Râmnicu Vâlcea, necesitatea unei legături rapide cu autostrada și faptul că modernizarea DN73C nu poate asigura fluxurile necesare la viteză superioară între Râmnicu Vâlcea și comuna Tigveni. Am arătat că este vorba de două căi de transport cu finalități proprii: un drum expres de mare viteză, respectiv un drum național care trece prin mai multe localități; astfel, modernizarea secundului, nu poate ține loc primului – spune Cristian Buican, președinte PNL Vâlcea”.

K.R.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *