Noi relaxări ale restricțiiloranti-Covid, din 1 iunie. Baricada Rock, Summer Camp și Deep Forest, fără probleme

52 0

Guvernul a decis joi relaxarea mai multor restricții începând cu 1 iunie. Pentru că se apropie sezonul vacanțelor și distracțiilor, vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate.

De la 1 iunie vor putea fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală. Se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă toate sunt vaccinate.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, începând cu data de 1 iunie, „se permite desfășurarea activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.”

 

Mulți români încă poartă mască, pentru a se feri de ce e mai rău

 

Măsurile de relaxare a restricțiilor anti-Covid, anunțate de președintele Iohannis se bucură de o largă susținere din partea populației, potrivit unui sondaj IRES.

58% dintre români susțin că vor continua să poarte masca de protecție, chiar dacă aceasta nu mai este obligatorie în exterior, în spațiile neaglomerate. Trei sferturi spun că vor păstra distanța fizică chiar și după relaxarea măsurilor. 60% spun că vor continua să se întâlnească cu alte persoane doar în grupuri restrânse, iar 95% dintre români susțin că vor păstra obiceiul de a se spăla pe mâini și după relaxarea restricțiilor… deși, mulți uită să o facă, ori nu au un asemenea obicei. În ciuda reacțiilor ciudate ale unora de pe rețelele sociale, măsurile de relaxare au un grad ridicat de susținere publică.

Mai mult de jumătate dintre oameni cred că aceste măsuri au fost luate la momentul potrivit, un sfert cred că au fost luate prea târziu, iar 17% sunt de părere că au fost luate prea repede.

Cel mai dificil de suportat au fost  limitarea circulației, purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică.

Totuși, vaccinarea anti-Covid este principala cauză a scăderii incidenței bolii, numai că, propaganda deșănțată a unor personaje politice dubioase, cu interese ostile României, a convins un segment al populației că vaccinul ar fi dăunător.

C.R

 

Articole asemănătoare

Amza Pellea

Postat de - 7 aprilie, 2021 0
FacebookTwitterMarele actor Amza Pellea s-a născut în Băilești, județul Dolj, la 7 aprilie 1931, într-o familie cu cinci copii, urmând…

Strigăt de disperare al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea

Postat de - 7 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterSpitalul Județean de Urgență Vâlcea transmite pe această cale o solicitare către toate autoritățile locale ale județului Vâlcea în vederea sprijinirii unității medicale în achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în această unitate. La sfârșitul săptămânii trecute CN Unifarm SĂ a achizitonat 200.000 măști protecție FFP 2, măști ce au fost repartizate în vederea ACHIZIȚIONĂRII de către structurile implicate în prevenirea și tratarea infecțiilor cu SARS…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *