Claudia Banu salută decizia Comisiei Europene de a introduce portofelul digital

456 0

Comisia Europeană a propus joi cadrul legal pentru portofelul digital (identitate digitală europeană), care NU este obligatoriu şi  care va fi disponibil pentru toți cetățenii, rezidenții și oamenii de afaceri din UE, se arată într-un comunicat oficial al Comisiei.

Cetățenii UE vor avea posibilitatea să-și dovedească identitatea și să păstreze documente în format electroinic prin intermediul acestor portofele electronice cu un simplu click de pe telefonul mobil. Aceştia vor avea posibilitatea să acceseze servicii online cu identitatea digitală, care va fi recunoscută pe întreg teritoriul UE.

Mai multe state europene oferă deja forme digitale de acte de identitate, astfel că noua aplicaţie propusă de Executivul comunitar ar interacţiona cu sistemele existente şi ar oferi cetăţenilor UE dreptul la un serviciu care este recunoscut la nivelul întregului bloc comunitar.

Portofelul digital (e-wallet) nu va fi obligatoriu.

Senatoarea Claudia Mihaela banu, de la PNL Vâlcea salută apariţia acestei facilitate pentru cetăţenii europeni, implicit şi pentru cei români.

“O astfel de inițiativă va putea ajuta cetățenii Uniunii Europene să închirieze automobile în afara ţării lor de origine, să îşi dovedească vârsta, să solicite un împrumut, să deschidă un cont bancar, să depună o declaraţie fiscală şi să se înscrie la o universitate cu ajutorul noilor portofele digitale, care vor fi sub forma unei aplicaţii pe telefon, similare cu cele utilizate pe telefoanele Android şi Apple.

Digitalizarea, atât de necesară, va simplifica birocrația și se va concentra pe investiții care să stimuleze economia. Comisia Europeană şi-a propus să livreze un instrumentar tehnic care să poată fi folosit la introducerea portofelelor digitale până în luna octombrie 2022.

Viitorul e deja aici.”

K.R.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *