Începutul lunii iunie, sub semnul carităţii şi al dragostei pentru copii

161 0

Arhiepiscopia Râmnicului şi+a onorat misia cea mai de preţ, cu prilejul Zilei Copiluluzi: aceea de a face acte de milostenie şi a dărui.
Copiilor şi părinţilor ce îşi cresc copiii în condiţii mai puţin bune, prqctic, ce îşi duc traiul cam de pe o zip e alta.

Sub titulatura “Ścola si laçi – Școala este bună”, Biroul de catehizare a rromilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru a marca „Ziua copilului” a organizat  la Școala Primară Sînbotin din localitatea Dăești, activități recreativ-educative, în cadrul cărora părintele a vorbit copiilor despre importanța ascultării părinților și despre importanța formării personalității noastre prin împlinirea poruncilor Mântuitorului.

Părintele a organizat și ateliere de creație în cadrul cărora copiii au putut desfășura o serie de activități care să le dezvolte abilitățile de exprimare.

La final, implicarea activă a tinerilor la activitățile propuse a fost răsplătită cu daruri oferite din partea Arhiepiscopiei Râmnicului.

„Dar din roadele Darului” de 1 iunie la Parohia Vlădești-Țânțulești

De 1 Iunie, Parohia Vlădești-Țânțulești din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, în cadrul proiectului social „Dar din roadele Darului”, a oferit articole noi de încălțăminte și îmbrăcăminte pentru adulți și copii.

„Pe lângă bucuria copiilor, actiunea a fost și o mână de ajutor pentru părinții lor, și a întărit tuturor convingerea că, prin rugăciune dar și prin acțiuni concrete, Biserica dovedește preocupare și grijă pentru creșterea și educarea creștină a copiilor, viitorul bun al întregii societăți”, a spus părintele Ciprian Sârbu.

Daruri pentru copiii din Centrul Maternal Troianu

Ziua de 1 Iunie este o zi în care toți copiii au așteptări, atât de la părinții lor, cât și de la cei din jurul lor. Pentru a face o surpriză copiiilor care în aceste zile nu au parte de bucuria și liniștea pe care le merită la această vârstă, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a dăruit beneficiarilor din Centrul Maternal Troianu din Municipiul Râmnicu-Vâlcea un tort, pe care cei mici să-l împartă cu mamele care le poartă de grijă și cu personalul instituției, care îi ajută pe beneficiari să parcurgă în siguranță o perioadă dificilă din viața lor.

„Atenția acordată persoanelor aflate în situații vulnerabile este un gest firesc, o faptă care se naște din purtarea de grijă față de aproapele nostru. Pentru unii dintre beneficiarii centrelor sociale, o vorbă bună și o mână întinsă pot însemna singura bucurie a unei zile. Pe lângă darurile oferite, atunci când contextul permite, le oferim beneficiarilor și timp din timpul nostru, știind că o convorbire de suflet valorează mai mult decât orice alt dar. Totodată, i-am încredințat pe beneficiarii centrului de binecuvântarea și de rugăciunile Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, care sprijină și îndrumă aceste acțiuni social-filantropice”, a spus Viorica-Adriana Iancu, Consilier social al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Material realizat cu sprijinul Arhiepiscopiei Râmnicului.

K.R.

 

Articole asemănătoare

Informare IPJ Vâlcea

Postat de - 18 martie, 2020 0
FacebookTwitterÎn contextul riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus COVID-19, vă informăm că activităţile de audienţă la nivelul INSPECTORATULUI DE…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *