De la Claudia Mihaela Banu, senator PNL. Întâlnire la Senat, pentru audierea membrilor CNI din cadrul ANI

549 0

Noutățile politice vin de la, probabil, cel mai active parlamentar vâlcean al momentului, senatoarea liberală Claudia Mihaela Banu.

Ne-am reunit luni în Comisia Juridică din Senat, într-o ședință specială, cu scopul de a audia viitorii membri titulari/supleanți ai Consiliului Național de Integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

La ședință au participat candidații nominalizați de grupurile parlamentare, de ministere, cei desemnați de Asociația municipiilor, a orașelor și a comunelor, de Uniunea Națională a Consiliilor Județene, precum și candidații propuși de societatea civilă.

Viitorul Consiliu Național de Integritate va avea lideri reprezentativi din partea PNL, lideri care au dobândit de-a lungul timpului experiență administrativă, dar și politică.

Asociația Municipiilor din România l-a desemnat pe domnul Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca și pe domnul Ciprian Ciucu, iar Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România a venit cu propunerea în persoana domnului Alin Adrian Nica.

De asemenea, societatea civilă a venit cu propunerea doamnei Irina Lonean.

Consiliul Național de Integritate se ocupă de registrul incompatibilităților și conflictelor de interese, astfel că, simplificarea și reformarea legislației în domeniu este mai mult decât necesară.

Ca senator PNL, consider că integritatea în funcțiile și demnitățile publice, trebuie să fie bine definită, iar trăsăturile acesteia să fie conturate clar prin reglementări legislative, specifice acestui domeniu.

K.R

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *