La Ministerul Sănătății, angajare pe bază de…dosar, pentru o funcție-cheie !

755 0

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că organizează procedura de ocupare, fără concurs, a funcţiei de „Director general gradul II: – Direcţia generală resurse umane, structuri şi politici salariale”, o poziţie-cheie, pentru că şeful acestei structuri are în subordine Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică, cel care eliberează diplomele şi atestatele de studii pentru doctori .

Perioada de depunere a dosarului pentru angajare pe o funcţie de conducere a fost până azi, la ora 16.00, adică un timp scurt.

Interviurile pentru o asemenea funcţie ar urma să fie anunţate ulterior „în cazul în care se depun mai multe dosare”, detaliu ce ne sugerează că nu se așteaptă o prea mare competiție.

Condiţiile pentru a putea ocupa o asemenea funcţie:

  1. Studii de specialitate: Studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul sociologie/ştiinţe administrative/ştiinţe economice/medicină generală;
  2. Perfecţionări (specializări): Studii de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art.153 alin.(2) din Legea educaţiei nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. Cunoştinţe de operare calculator – operare Windows, Microsoft Office;
  4. Limbi străine: limba engleză – citit, scris, vorbit – mediu
  5. Vechimea necesară în specialitate – minim 7 ani.

În ceea ce priveşte studiile potrivite pentru această funcţie sunt permise foarte multe specializări, dar, surpriză, nu este menționat tocmai domeniul Resurselor umane, adică baza pentru poziţia propusă pentru angajare.

Nu apar nici precizări referitoare la terminarea unui ciclu de licenţă în domeniul Resurselor umane (de exemplu, la Facultatea de Fillosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi există specializare de licenţă în Resurse umane).

Monica Negovan, care face parte dintre persoanele considerate apropiate de echipa Voiculescu-Moldovan,  despre care adevărul.ro a scris săptămâna trecută că e favorită pentru ocuparea funcţiei de director al Direcţiei pentru politica medicamentului, a fost selectată pentru această poziţie, susţin surse din Ministerul Sănătăţii.

Procesul de selecţie a fost unul similar, cu doar două zile în care au putut fi depuse dosarele.

În etapa finală a interviurilor au ajuns în acest caz doar două candidate, Monica Negovan şi Liliana Bunaciu (care lucrează în cadrul Direcţiei pentru politica medicamentului şi a dispozitivelor medicale din 2016).

„Menţionăm că întreaga procedură s-a făcut în deplină legalitate”, a fost precizarea făcută de Ministerul Sănătăţii (pentru adevarul.ro) care a subliniat faptul că în perioada stării de alertă numirile se fac fără concurs, prin ordin de ministru.

Vlad Voiculescu a delegat, de curând, Andreei Moldovan, prin ordin de ministru, mai multe atribuţii, aceasta urmând să fie responsabilă pentru coordonarea Direcţiei generale pentru asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi programe de sănătate publică, a Direcţiei pentru politica medicamentului, dispozitivelor şi tehnologiilor medicale (adică exact structura pentru care s-a organizat selecţia în aceste zile), DSP-urile din ţară, precum şi Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

 

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *