Eugen Neaţă spune ca a dat un vot pentru deblocarea turismului românesc

912 0

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a acordat recent un aviz favorabil pentru inițiativa pe care am avut-o în legătură cu înlesnirea investițiilor realizate pe suprafețe mai mari de teren în stațiunile montane din România. Scorul votului a fost de 14 voturi favorabile și o singură abținere, ceea ce arată o puternică voință de modificare a Codului silvic.

A trecut deja o lungă perioadă de timp de la prima depunere a inițiativei, refuzată în mai multe rânduri de comisii. Munca de informare și de convingere a parlamentarilor care se opuneau a fost uriașă. Unii dintre opozanți au votat împotrivă pentru că așa le-au cerut partidele de la putere. Inițiativa noastră vine din direcție social-democrată. Din opoziție, adică.

Între timp, parlamentarii puterii au înțeles că nu se pot face investiții în turismul montan pe o palmă de pământ, cum limitează Codul Silvic. Au înțeles de la noi, cei care susținem acestă inițiativă și au înțeles și de la oamenii de afaceri din județele lor, acolo unde nu poți construi un hotel modern, cu parcări și anexe pentru divertisment pe o suprafață mai mică decât o cabana de vacanță.

Nu mai are importanță acum cine i-a convins pe parlamentarii de dreapta să susțină dezvoltarea investițiilor în stațiunile montane. Scorul votului  înregistrat în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului arată că se poate. Parlamentarii nu se pot opune la infinit dezvoltării normale a afacerilor în turism numai pentru că au primit ordin politic. Le mulțumesc aici tuturor colegilor, indiferent de partidul în care activează, pentru votul lor corect, responsabil și angajat în dezvoltarea turismului montan din țara noastră.

Îmi exprim încrederea că acest vot este numai începutul unei serii de susțineri pe care și colegii lor politici o vor acorda până la finalizarea operațiunii de modificare a Codului Silvic în direcția încurajării investițiilor în stațiunile noastre montane. Numai așa vom reuși să adăugăm pârtiei de la Obârșia Lotrului, de exemplu, hotelurile și pensiunile necesare turiștilor care urcă acum munții pentru o ședere de o zi lumină. Puținele locuri de cazare din cele două-trei pensiuni și absența oricăror altor mijloace de divertisment nu pot reține peste noapte pe turiștii care preferă să parcurgă mii de kilometri până peste granițele României pentru o vacanță la schi cu durată normală de câteva zile.

C.R

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *