Cristian Buican spune că renunțarea la cota unică ar îndepărta forța de muncă de înaltă calificare din România

641 0

Deputatul Cristian Buican, liderul organizației PNL Vâlcea,, consideră total eronată o posibilă decizie de a înlocui cota unică de impozitare.

”Eu nu cred că PNL ar susține eliminarea cotei unice de impozitare. Cota unică este cea care a impulsionat economia românească, a asigurat creștere veniturilor românilor, a PIB-ului, a dezvoltat România, a eliminat economia neagră. Poziția PNL este cunoscută în acest sens și nu cred că se va modifica. O renunțare la cota unică și introducerea impozitului progresiv ar îndepărta specialiștii, forța de muncă super calificată din România și probabil ar readuce din nou economia neagră și evaziunea fiscală”.

Tot referitor la măsuri economice, Buican a transmis în urmă cu puțin timp și mesajul tranșant al președintelui Iohannis, cu care este perfect de accord.

Buican spune că sistemul de impozitare nu se va schimba, așa cum a anunțat și Guvernul condus de Nicolae Ciucă. “Declarația președintelui întărește mesajul premierului PNL, Nicolae Ciucă, prin care a transmis că sistemul de taxare nu se va schimba, și nici cota unica. Președintele, prim-ministrul și PNL rămân parteneri ai mediului de afaceri și înțeleg nevoia de predictibilitate a companiilor. Trebuie să înțelegem că sistemul privat este cel care susține economia.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un semnal pozitiv mediului de afaceri, semnal care trebuie înțeles de toți partenerii din coaliția de guvernare: Nu există o decizie politică pe creşterea impozitului sau a taxării şi Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea, ceea ce aşa va rămâne. Șeful statului a mai subliniat că românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare şi dintr-o dată trebuie să plătească mai mult.

Premierul PNL Nicolae Ciucă a venit cu asigurări pentru mediul de afaceri, în repetate rânduri: Nu se modifică sistemul de taxare a companiilor. Cota unică rămâne în vigoare. Acesta a transmis că înțelege nevoia de predicitibilitate a mediului de afaceri și a subliniat că nu se va modifica sistemul de taxare pentru companii. PNL a sprijinit de fiecare dată mediul privat și a înțeles nevoia de siguranță pe care companiile o au.

Ca o garanție, șeful Guvernului  a precizat că a discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal să facă în aşa fel încât cota unică să rămână în forma actuală. Trebuie să înțelegem că măsurile economice luate, de sprijin pentru investiţii au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică”.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *