Subprefectul Robert Achim acționează pentru împădurirea terenurilor agricole degradate

664 0

Vâlcea este unul dintre județele cu cele mai mari suprafețe de terenuri agricole degradate.

Dacă, de la intrarea în vigoare a Legii 100 din 2010, privind împădurirea terenurilor degradate, în alte județe sute de hectare de astfel de terenuri au fost împădurite, din păcate, în județul nostru nu s-au făcut demersuri în acest sens.

Marți, 22 iunie, subprefectul Robert Achim, împreună cu reprezentanți ai Oficiului pentru Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA) Vâlcea și Garda Forestieră, a avut o întâlnire cu Armand Cupareanu și Marian Irimia, primarii comunelor Diculești și Făurești.

Întâlnirea a avut pe ordinea de zi informarea, modul de colaborare și stabilirea pașilor necesari pentru împădurirea terenurilor agricole degradate.

„Conform estimărilor OSPA, cele două localități au aproximativ 40 hectare de terenuri degradate, iar săptămâna viitoare se va face primul pas necesar împăduririi. Primăriile celor două comune, împreună cu reprezentanți ai OSPA, vor identifica terenurile agricole degradate pentru stabilirea perimetrelor de ameliorare. Până în luna august, întreaga documentație va fi pregătită pentru a fi transmisă Ministerului Mediului, pentru aprobare, după care, în aproximativ doi ani, terenurile respective vor fi împădurite”, a precizat Robert Achim.

Câteva beneficii ale împăduririi sunt stabilizarea solului, un aer mai curat și creșterea valorii economice a terenurilor.

Totoodată, suprefectul Robert Achim a transmis mulțumiri pentru implicare primarilor comunelor Diculești și Făurești, OSPA Vâlcea și Gărzii Forestiere.

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *