Parlamentul European solicită primirea Bulgariei şi României în Schengen

111 0

Conform agendei ultimei reuniuni a deputaților europeni înainte de vacanța de vară, Parlamentul European va adopta săptămâna aceasta un raport, în care va solicita încă o dată ca Bulgaria și România să fie primite în Schengen, dupa ce  în 2011 și 2018 s-au adoptat rezoluții cu o cerere similară.

Tot astăzi, PE va discuta din nou orientările preconizate ale Comisiei Europene (CE) pentru corelarea cheltuielilor bugetului Uniunii Europene cu legalitatea. Deputații europeni vor cere să fie informați cel puțin de două ori pe an cu privire la măsurile pe care CE le ia pentru a proteja bugetul și în legătură cu cazurile suspectate de abuz pe care le examinează. PE va insista să afle primele date cel târziu în octombrie.

 

Deputații vor cere includerea corupției ca o încălcare a noii legislații europene împotriva nerespectării drepturilor omului în întreaga lume. Se arată că această abordare este aplicată de Statele Unite și Canada. Se prevede ca PE să solicite sancțiuni mai dure împotriva diseminatorilor de știri false și dezinfomări, precum și pentru intervenții externe în alegeri.

 

Miercuri, deputații europeni vor discuta situația statului de drept în Polonia și Ungaria. Se așteaptă ca aceștia să discute despre noua lege maghiară legată de comunitatea LGBT + și să adopte o rezoluție.
Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *