Valeriu Gheorghiță: Această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală.

1052 0

„Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat cine este responsabil de efectuarea acestor plăți, Valeriu Gheorghiță a spus că instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sănătății.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toată lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc. Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a conchis Valeriu Gheorghiță.

Sumele alocate plăților pentru activitățile privind vaccinarea sunt prevăzute în bugetul pe anul 2021, promulgat în data de 8 martie.

Personalul medical din centrele de vaccinare va fi plătit începând de săptămâna viitoare, a anunțat, ulterior, Ministerul Sănătății. Totodată, vor fi achitate și sumele aferente cheltuielilor de organizare a centrelor de vaccinare.

Pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sănătății va realiza plăți în valoare de 4.184.000 de lei reprezentând plata personalului medical și cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare.

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *