Decizie la plesneală! Iar reacțiile sunt pe măsură

614 0

Un drum nou va face legătura între autostrada Sibiu-Pitești, via DN 73C, anunța zilele trecute ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă

„A fost lansată licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești, via DN 73C. Așa-numita secțiune 6 a A1 Sibiu-Pitești este inclusă în Masterplanul General de Transport al României și este împărțită în două segmente:

– Primul, cu o lungime de 11 km, se întinde de la Curtea de Argeș la Tigveni. Aici sunt în plan lucrări de refacere a structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și consolidări punctuale ale drumului.

– Al doilea segment, de la Tigveni la Râmnicu Vâlcea, presupune lucrări de modernizare pentru 13 km din DN 73C și construirea unui drum nou, de 3 km, care va face legătura între A1 și drumul național”

Domnule ministru, vâlcenii și toți condamnații la galere ce străbat DN 7 pe teritoriul Vâlcii, te invită călduros la o aventură off road pe drumul către Tigveni, de care zici!

Reacțiile vâlcenilor care știu „cu ce se mănâncă” sunt furtunoase : 

Cristian Buican, deputat şi preşedinte al PNL Vâlcea, e foarte intrigat

Acesta a lăsat un comentariu pe contul ministrului Transporturilor Cătălin Drulă:

„VÂLCENII NU VOR SĂ FIE PĂCĂLIȚI!!! NE VOM LUPTA PENTRU ADEVĂRATA LEGĂTURĂ TIGVENI – RÂMNICU VÂLCEA: DRUM EXPRES!!!”

Spre deosebire de mulți alții, chiar nu aveam mari aşteptări, dar ministru al Transporturilor mai slab nu am văzut. Gargaragii mai văzusem.  „Soluția” cu care se laudă acum, modernizarea DN 73C (Goleşti – Curtea de Argeş) şi intitularea „arteră de legătură dintre Râmnicu Vâlcea şi autostradă”, nu rezolvă nimic. Va rămâne un drum plin de curbe şi serpentine, care traversează printre locuințe, pe un teren preponderent instabil, deci nepractic pentru traficul greu. Asta după ce promisese că se va realiza un drum expres prin PNRR, iar apoi tot el l-a retras de la finanțare şi de acolo. Pe scurt, bătaie de joc! Singura soluție corectă este amenajarea unui nou drum expres! ”

Constantin Bogdan Popa, consilier local Râmnicu Vâlcea

„Domnule ministru, vă scriu in calitate de ales local, consilier municipal la Râmnicu Vâlcea. Dezvoltarea economică a municipiului nostru depinde foarte mult de legătura cu autostrada Pitești – Sibiu. Nu știu dacă ați fost pe drumul 73c, personal, dar vă pot spune ca este aproape imposibil de modernizat și lățit, așa cum propuneți dumneavoastră. Unele zone sunt istoric predispuse alunecărilor de teren și, ani la rândul, miniștri și guverne au tot încercat diferite soluții fără succes. Nu sunt total neavizat când vă spun acest lucru, calificarea mea este de inginer CCIA, structurist. Riscăm sa avem o soluție pe hârtie, că se găsesc, și o problemă pe termen lung. În ultimii 10 ani, drumul a fost închis traficului de mare tonaj. Legătura dintre municipiu și autostradă este utilă fix pentru asta: mare tonaj. Ca timp sau pentru turiști, această legătură nu o să fie mai bună decât actuala alternativă – Dedulesti/Dealul Negru. Acum, imaginați-vă ce ar însemna un viitor drum care nu poate fi folosit de mașinile de mare tonaj?

  1. Veți pune lacăt pe dezvoltarea economică a orașului axată pe industrie (deoarece alte investiții de drumuri noi nu se vor mai face, ci se va petici permanent la asta)
  2. Dacă se construiește, dacă voi avea dreptate, o să stea mai mult in reabilitări și restricționat, orice mare investitor care e posibil să piardă bani și timp pe acest traseu și o să renunțe la a veni la Vâlcea.
  3. Vom avea un drum cu două benzi, la fel ca acum, cu serpentine grele pentru mare tonaj și veți muta, fără să vreți, traseul „preferat” de tiruri tot pe Valea Oltului, dăunand astfel turismului local.

Sunt politician tânăr, ca și dumneavoastră, și sunt sătul de soluții vechi pentru probleme noi: adică să folosim un drum care nu a fost destinat și gândit traficului de mare tonaj, pentru a promova dezvoltarea economică locală pe industrie, cu flux mare de tiruri. Ne trebuie patru benzi și ne trebuie un traseu nou, mai scurt! ”

Domnule ministru, chiar vă bateti joc de vâlceni?

Poate nu știți, dar pe Tigveni, e drum de aventură off-road, ce trece de mnai multe ori prin albia unui pârău.

Aveți idee ce trafic apocaliptic avem în județ, pe DN 7, pentru că pesediștii au evitat 30 de ani să facă autostrada, iar voi, cei veniți acum, aruncați soluția asta de doi lei?

Știți câți oameni sunt accidentați sau mor zilnic pe acest blestemat DN 7 , pe Valea Morții – Valea Oltului? Câte ore petrec șoferii în coloană, în așteptare, zilnic, fiindca sunt căderi de pietre sau accidente, ori veșnice lucrări? Știți că Râmnicul e sufocat de zeci de mii de autovehicule din toata țara, fiindcă NU EXISTĂ o alternativă de ocolire și de scurtare a drumului între Pitești și Sibiu???

Vâlcea are un potențial turistic URIAȘ și, cel puțin vara, este INVADAT de zeci de mii de turiști veniți în munți, la mănăstiri, sau la ștrandurile noastre. Și noi cum îi primim? Cu nervi, timp pierdut și risc colosal de accidente? Cu un trafic infernal?

Vâlcea este de sacrificiu când vine vorba de traficul greu, camioanele de marfă ce merg din vamă în vama trec PE AICI!!! Nu vă bateți joc!

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *