Deputatul Laurențiu Cazan va sprijini producătorii vâlceni să-și vândă online produsele și meșteșugurile

511 0

Laurențiu Cazan și-a arătat interesul pentru promovarea culturală a județului Vâlcea încă din campania electorală și a continuat aceste demersuri până în prezent. Anul acesta, deputatul PNL s-a implicat serios în proiectul „Oltenia de sub munte”, care aspiră la statutul de Geoparc Internațional UNESCO.

„Acest proiect îmi este foarte drag, întrucât ar propulsa turismul vâlcean spre cele mai înalte cote. Statutul de Geoparc UNESCO va transforma «Oltenia de sub munte» într-un important punct turistic, cultural și de cercetare la nivel mondial. În calitate de membru în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, mă voi asigura că acest proiect este unul prioritar și că va ajunge pe harta obiectivelor UNESCO”, a declarat liberalul.

Mai mult, Laurențiu Cazan afirmă cu lucrează la alte inițiative culturale, științifice și patrimoniale care vor contribui la promovarea și dezvoltarea județului Vâlcea. În cadrul proiectului, promovarea unor evenimente ce au loc în zonă constituie o prioritate.

„Am participat alături de colegii mei la „Ziua Olarului”, cel mai longeviv eveniment al localității Lungești, ajuns la cea de-a 42-a ediție. Îl felicit pe primarul Tiberiu Costea pentru faptul că reușește să păstreze vie tradiţia olăritului, dar și pe meşterii din localitate care se încăpăţânează să practice această meserie şi să ducă mai departe un meşteşug tradiţional. Voi lua inițiativa organizării unei platforme online în care meșterii populari din județul nostru să fie sprijiniți să-și vândă produsele, să-și promoveze meșteșugurile. În perioada următoare voi prezenta în amănunt detaliile acestui proiect cultural amplu”, a mai spus Laurențiu Cazan.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *