Am primit la redacție vizita Excelenței Sale, domnul Zafar Iqbal, Ambasadorul Pakistanului

1319 0

Luni, 12 iulie, ne-a făcut onoarea de a ne vizita la redacție un mai vechi și bun prieten al editorului publicației Curierul de Râmnic, Silviu Popescu, dar și al țării noastre, Excelența Sa, domnul Zafar Iqbal, Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România.

Înainte de a ajunge la redacția Curierului de Ramnic, E.S. dl. Ambasador a poposit la Camera de Comerț și Industrie Vâlcea, unde a prezentat experiența companiilor din Pakistan și dorința acestora spre deschiderea comerțului, astfel încât mărfurile să poată ajunge în mod direct pe piața de la noi.

România și Pakistan au o îndelungată relație de prietenie și colaborare, specialiștii români din anii ‘70 – ‘80 fiind aceia care au pus bazele industriei pakistaneze. S-au abordat subiecte precum îmbunătățirea colaborării comerciale între Pakistan și noi, în beneficiul comunității de afaceri din ambele părți. Potrivit Excelența Sale, Dr. Zafar Iqbal, Pakistanul şi România, ţări cu relaţii economice tradiţionale, oferă oportunităţi numeroase,  domeniul comercial, cel al resurselor umane, în cel investiţional, însă este nevoie de o mai bună conectare a celor două comunităţi de afaceri, astfel încât potenţialul pieţelor menţionate să fie valorificat într-o mai mare măsură.

Excelența Sa și domnul Silviu Popescu au discutat foarte cordial despre aspecte diplomatice ale relațiilor dintre România și Pakistan, despre șederea înaltului oaspete în România și, foarte important, despre oportunitarea de a dezvolta investiții în mass media. Au depănat amintiri, oaspetelui nostru i-a fost prezentată apoi redacția, a primit din partea noastră ultimul număr al revistei Curierul de Râmnic, iar la finalul vizitei,  s-a fotografiat și a schimbat câteva impresii cu o parte a echipei publicației.
Excelența Sa, domnul Zafar Iqbal este o persoană modestă și plăcută, ne-a surprins cu prezența sa mai mult decât agreabilă și  deschisă.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *