Și noi putem fi parlamentari sau miniștri! Poate, umani și uneori, mai buni

525 0

Desigur, politica-i o… femeie de moravuri ușoare, dar, printre picături, putem fi și… oameni pentru oameni.
Iată două idei… dacă domnii care pot face asta, au ochi și urechi de auzit.
1. Dacă aș fi Drulă și aș vrea să reduc poluarea, iar ținta ar fi tot amarăștenii de români majoritari, cu mașini modeste sau vechi, ca ministru, ce aș face? (lăsând deoparte aburelile ieftine cum că, ar cere Comisia Europeană o bazaconie ca asta). Statul Italian își înțelege cetățenii și dă dovadă de umanitate când e vorba de mașini vechi, Italienii nu sunt mai catolici decât Papa, cum suntem noi, care ne grăbim ca fata mare la măritat să luam măsurile cele mai sălbatice, dure și inumane ever, chipurile, că așa ar fi făcut statul X sau Z. Bullshit!
Aș incuraja și susține financiar pe cei care vor să își monteze GPL. E foarte prietenos cu mediul (CNG-ul e periculos).
Ar fi și mai economic, că tare s-au mai scumpit benzina și motorina! Nu tabla mașinii e problema voastră. Dacă am investit în ele și le-am făcut ca noi, care e treaba?
Nu aș deveni un monstru cocoșând oamenii modești în taxe și făcând politica unor lepădături internaționale cu iz stângist, care speculează teme false pentru a se îmbogăți peste măsură, jupuind omul de rând.
Tot pe bieții săraci cășunați! Da, majoritatea suntem săraci. Nu ne comparăm cu occidentalul cu salariu normal, cu mafiotul, hackerul sau îmbuibatul român care suge nepermis de mul, de unde poate. Ați văzut săraci să poată schimba ceva? Nuu!
Dar când te dai la ăia cu pensii speciale, sar de fund în sus, ca arși și apelează la toate pârghiile posibile, să nu-și piardă privilegiile! Fiindcă… ei au puterea! Ei au… instrumentele! Pe banii noștri si pe spatele nostru.
2. Dacă sunteti în pană de idei privind initiațivele legislative, iată aici una:
Fiecare localitate să poata stabili taxele si tarifele locale, strict în funcție de PIB-ul local sau de veniturile populației, sau cum naiba se stabilește chestia asta. Fiindcă, altfel, vor veni alți aleși, la timonă! Totul se taxează. Nu doar mașinile, proprietățile, apa și gazele. TOTUL SE TAXEAZĂ!
Poate exista paradoxul ca, fiind cei mai săraci, să fim obligați să plătim taxele și impozitele cele mai mari! Și ar fi grotesc. Iar Dumnezeu e sus. Și nu doarme, chiar dacă pare!
Fiti oameni, pentru oameni!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *