Welcome la Mr. Neospitalitate acasă!

547 0

Localul de pe Valea Oltului unde ești gonit aproape cu bâta

Vâlcea, superb județ, păcat că e locuit, ar zice unii.
Valea Oltului, o vale, pe cât de frumoasă, pe atât de neprimitoare, nu din cauza traficului, cât a unor membri HORECA ce nu prea știu ce-i aceea ospitalitatea.

Există, de ani mulți, un restaurant, modest, nicidecum de fițe, cu prețuri foarte bune, chiar de bun simț, mai ales în condițiile în care celelalte te ard la buzunar mai rău decât grătarele pe care sfârâie mititei sau fripturi. Ba chiar, în apropiere, frumuseți locale îmbie altfel de clienți la aventuri mai puțin ortodoxe.
Însă, în apropiere de intrarea către Cascada Lotrișor, există acest mic local ce încă a rămas deschis lși unde, flămânzii și însetații se pot îndestula fără a pleca săraci.
Însă…

Ospitalitatea nu este întotdeauna la ea acasă.
Duminică seara, întorși din munți am luat decizia de a poposi aici, știind că prețurile sunt bune, iar mâncarea, delicioasă. Cumva, ne-am bucurat și că nu mai era NIMENI afară, pe terasă. Ne-am așezat, în ciuda zgomotului infernal de pe șosea, la ultima masă, pe colț, unde, și să fi fost clienți, nu am fi deranjat pe nimeni, având în vedere că aveam cu noi un câine.

Ne-a văzut o doamnă drăguță, zâmbitoare, care a chemat, în scurt timp, un domn. Acesta a ieșit, cu o expresie semi-plictisită, semi-nervoasă, a rotit ochii către noi, s-a postat în ușă, a înhățat meniurile sub braț și s-a răstit la noi: „Nu v-a spus nimeni că nu aveți voie cu câini la terasă???”Am avut sentimentul că avea cu el și o bâtă în caz că nu ne conformam. Sau, poate, de supărare, privirile ne-au înșelat.
Am rămas perplecși. Nu! Nicăieri nu am mai avut parte de așa tratament! Nicăieri, aici NU scria vreo notă în acest sens. ”Nu aveți voie cu câini sau copii mici! ”

Ne-am ridicat instantaneu și am plecat, desigur, mormăind printre dinți, extrem extrem de dezamăgiți. Putea spune, un simplu și elegant ”Ne pare rău, accesul cu câini nu este permis aici”, și, dacă zîmbea, poate închideam și câinele în mașină, să se coacă.
Înțelegem… caniculă, indispoziții, clienți mai puțini… dar, cu ce eram noi de vină?
În timp, mai multe localuri de pe Valea Oltului rau rezistat. Mai sus mai sunt 2-3 închise. Ne întrebăm de ce. Numai că, nu există faptă bună nerăsplătită, nu-i așa?
Felicitări și mult succes, domnule manager, sau ce sunteți!
C.R.

Articole asemănătoare

Geo Saizescu

Postat de - 23 septembrie, 2021 0
FacebookTwitterRegizorul, scenaristul şi actorul Geo Saizescu s-a născut la 14 noiembrie 1932, la Prisăceaua, judeţul Mehedinţi. A absolvit Liceul „Traian”…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *