Cal rănit de o mașină, salvat de salvamontiștii vâlceni, pe Transalpina. Actorul Denis Ștefan, implicat în salvare

397 0

Salvamontiștii vâlceni, cărora li s-au alăturat alți iubitori de animale, oameni cu suflet mare, au reușit, weekend-ul trecut, să recupereze, să acorde tratament și să trimită la Ploiești un cal, rănit de o mașină, pe Transalpina, în apropierea refugiului Salvamont de la pârtie.
Bietul animal a fost lovit la unul din membrele din față, din nefericire, s-a ales cu fractură, lucru care, de cele mai multe ori, pentru un cal, înseamnă sfârșitul.

Faptul a fost semnalat telefonic către 112.
Este foarte greu de înțeles cum, în condițiile în care trece o mașină pe zi pe acel drum și, doar în weekend ajung câteva, și cum nu se poate circula cu mai mult de 20 kmph, acel șofer a reușit să lovească animalul! Nicidecum nu se poate pune problema traficului pe Drumul Regelui, întrucât starea drumului este aproape catastrofală!

Inimoșii salvamontiști s-au mobilizat imediat: Victor Becșenescu și Marcel Andreescu au fost pe baricade, alături de personal medical de specialitate, voluntari și de membrii Asociației A Doua Șansă, care au și adus o mașină de teren cu rulotă specială pentru transportul cabalinelor, pentru a duce animalul de acolo, într-un loc unde să se poată încerca salvarea lui. Acestuia i s-a tratat rana și a fost bandajat temeinic. Proprietarul calului, un cioban de la o stână din apropiere, nu știa nimic despre tristul incident. A fost căutat de salvatori și, când a aflat, nu și-a putut stăpâni lacrimile și și-a păzit toată noaptea animalul preferat, mângâindu-l și rugându-se pentru viața sa.
Interesant este că, la apelul salvamontiștilor, au răspuns imediat prietenii, care, la rândul lor, au cerut sprijin îndrăgitului actor Denis Ștefan, președintele Asociației caii României și un mare iubitor de cai, acesta, al rândul său, i-a îndrumat către o altă asociație din Ploiești, care se ocupă de cazurile cele mai delicate și care, se speră că ar putea salva frumosul animal.
Desigur, șansele sale depind de cât de bine ar putea răspunde la tratament, dar și de bani, probabil că cei care s-au implicat în salvarea calului vor face apel la donator, pentru a fi strânse niște fonduri și, în acest caz, vom promova acest apel, ca și contul unde ar putea fi trimiși banii.
Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *