Ce înseamnă certificările BIO, Fairtrade, fără BPA, Non-GMO, Kosher și altele

917 0

Cu toţii ne dorim să consumăm produse sigure şi sănătoase, iar de cele mai multe ori, în magazine, suntem puşi în faţa unor alegeri dificile, pentru că nu ştim să le recunoaştem după etichete.

Iată ce însemnă câteva din certificările produselor pe care le consumăm sau le folosim:

BIO

Produsele certificate BIO atestă faptul  că ingredientele utilizate provin din culturi unde nu sunt folosite îngrăşăminte chimice, insecticide, pesticide, antibiotice, fertilizatori sintetici etc.

Pe piaţă există mai multe certificări bio, în funcţie de puritatea produsului şi de complexitatea testelor efectuate.

FĂRĂ PARABENI

Parabenii sunt substanţe chimice de sinteză cu rol de conservare a produselor de îngrijire.

Odată absorbiţi în organism, aceştia ne pot afecta grav sănătatea.

RAW

Se referă la produse alimentare neprocesate termic sau prin altă metodă ce ar duce la pierderea enzimelor şi substanţelor nutritive.

FĂRĂ BPA

Se referă la acele recipiente din plastic ce nu conţin Bisfenol A, substanţă ce imită estrogenul, provocând grave dezechilibre hormonale.

VEGAN

Sunt alimentele şi produsele în componenţa cărora nu se regăsesc ingrediente de origine animală.

Cosmeticele vegane nu sunt testate pe animale.

FĂRĂ ZAHĂR

Cred ca nu mai este nevoie de nicio „traducere”, această recomandare vorbeşte de la sine.

Alegeţi să consumaţi produse fără zahăr, ce conţin alţi îndulcitori naturali, pentru o viaţă sănătoasă.

FĂRĂ GLUTEN

Sunt acele produse destinare persoanelor care au intoleranţă la gluten sau vor să îşi schimbe stilul de viaţă.

FAIRTRADE

Se traduce prin „comerţ cinstit” şi este un parteneriat financiar şi economic, prin care marile companii plătesc micilor comercianţi din ţări mai puţin dezvoltate un preţ corect pentru munca lor şi pentru produsele vândute.

HAND MADE

Sunt produse unice, realizate cu dragoste şi grijă, fără intervenţia utilajelor pentru produsele de serie.

NON-GMO

Acestea sunt produse ce nu conţin organisme modificae genetic, prin teste de laborator.

KOSHER

Este un termen ce defineşte produsele considerate pure, potrivite pentru consum şi preparate conform tradiţiei,  de către comunitatea evreiască.

ORGANIC sau ECO

În funcţie de regiunea din care provin produsele sau ingredientele acestora, sunt certificări similare BIO.

ECO-FRIENDLY – PRIETENOS CU MEDIUL

Prin această certificare sunt definite, de obicei, acele produse nepoluante.

Dar mai înseamnă şi să nu facem rău pământului care ne înconjoară.

Mihaela Iliescu

 

Cum poţi “întoarce” ceasul biologic, prin consumarea alimentelor ce pot întineri organismul!

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *