Echinocţiu de toamnă 2021

418 0

Echinocţiul de toamnă, moment în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ, pică în ziua de 22 septembrie, la ora 22:21. Pentru a marca acest moment special, tradițiile din popor transmit câteva reguli ce trebuie respectate cu strictețe.

Echinocţiu de toamnă 2021. Ce este total interzis să faci astăzi, 22 septembrie

Acest eveniment astronomic marchează intrarea în toamnă și venirea nopților lungi și reci. Nopțile călduroase de vară s-au dus iar oamenii trebuie să se pregătească pentru un nou sezon.

Astfel, tradițiile și obiceiurile din popor spun că echinocţiul de toamnă este momentul care marchează echilibrul dintre masculin şi feminin, dar şi dintre viaţă şi moarte. Acest echilibru între lumină și întuneric aduce odată cu el un set strict de reguli pe care trebuie să le respectăm pentru a ne fi bine, potrivit spuselor din popor.

Obiceiurile din popor transmit că, după cum va fi vremea în această zi, aşa va fi şi anul viitor. Se mai spune și că, dacă va ploua în această dimineaţă de 22 septembrie, primăvara va fi ploioasă. Totuși, soarele la amiază simbolează un an bun.

În această zi, oamenii obișnuiesc să bată nucile şi să scuture merele şi gutuile. Tradiţia populară ne mai spune și că florile sunt supărate şi plâng astăzi. Pentru a rămâne frumoase şi sănătoase pe toată durata iernii, acestea trebuie unse cu mir sfinţit, potrivit celor spuse din popor.

Gospodarilor le este recomandat să pregătească astăzi primul must din strugurii proaspăt culeşi. Mai apoi, celor care au copii le este recomandat să nu-i certe astăzi, pentru ca aceștia să nu aibă toată viața impresia că au puţin de cules.

Un alt obicei ne spune că nu este bine să ne spălăm pe faţă până la apusul soarelui. Totuși, este bine să consumăm pâine înainte de a ieşi din casă, pentru a ne merge bine.

De asemenea, în zona Polului Nord începe noaptea polară, în timp ce în a Polului Sud, Soarele va fi deasupra liniei orizontului, timp de 6 luni, până la echinocţiul de primăvară, conform informațiilor transmise de Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

În timpul echinocţiul de toamnă, Soarele traversează o extensie imaginară a ecuatorului Pământului. Acesta va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, egalând astfel durata zilelor cu cea a nopţilor.

Totodată, durata zilelor va fi în scădere începând de la data de 22 septembrie. Simultan, cea a nopţilor va creşte, până când va avea loc solstiţiul de iarnă, la 21 decembrie.

 

(Sursa: Capital)

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *