Claudia Banu – Pensionarea opțională la 70 de ani este un lucru benefic pentru cei ce doresc să muncească mai mult

266 0

Senatoarea liberală Claudia Mihaela Banu apreciază trecerea proiectului privind pensionarea la vârsta de 70 de ani, optional, pentru angajații din sistemul privat și de la buget, care doresc să muncească mai mulți ani, fie pentru a avea activitate, fie pentru mai mulți bani la pensie. Cei din sectorul bugetar au de ales între salariu ți pensie, iar cei din sistemul privat, cu acordul angajatorului, pot opta pentru cumul salariu – pensie.

“Proiectul de lege privind pensionarea la vârsta de 70 de ani a trecut de Senatul României

Salut votarea, în cadrul ședinței de ieri a Senatului României, cu 71 de voturi pentru și 58 împotrivă, a proiectului de lege care prevede pensionarea opțională la 70 de ani, atât pentru angajații din sectorul public, cât și pentru cei din mediul privat.

Diferența majoră între cele două categorii de salariați este aceea că, angajatul din sectorul bugetar, va trebui să aleagă între pensie și salariu, în timp ce angajatul din mediul privat, cu acordul angajatorului, va putea opta pentru cumulul pensie – salariu.

De menționat că, se menține posibilitatea pensionării ambelor categorii de salariați la împlinirea vârstei legale de pensionare (65 de ani pentru bărbați și 61 de ani și 6 luni pentru femei).

În cazul în care angajații din sectorul public și cei din mediul privat vor dori să-și continue activitatea în cadrul instituției ori companiei, după împlinirea vârstei legale de pensionare, vor depune cereri în acest sens, cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare ori, după caz, cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de expirarea acordului anual al unității angajatoare.

De reținut este faptul că, Senatul României a respins_amendamentul potrivit căruia, demnitarii și alți bugetari cu funcții înalte pot cumula pensia cu salariul.”

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

PSD-6 LUNI DE GUVERNARE

Postat de - 10 iunie, 2022 0
FacebookTwitterÎn momente grele pentru fiecare dintre români, cu crize suprapuse, cu scandaluri aproape zilnice între guvernanții de până în noiembrie…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *