Doamna Șoșoacă, ați auzit? România, locul 6 în Univers la mortalitatea datorată Covid

510 0

Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), România este pe locul 6 în lume și pe locul 2 în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore. Decesele la pacienții cu noul coronavirus din România înregistrate marți reprezintă 5% din totalul celor raportate în lume. În acest răstimp, senatoarea Diana Șoșoacă își continua liniștită tiradele anti-vaccinare, ferită de răspunderea legală și aplaudată de oameni care încă nu au luat contac cu boala, ori nu au pierdut pe nimeni drag.

În România sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor.

„Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Situația este foarte gri, spre neagră. În România s-au înregistrat de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană și de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume. Au fost raportate de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană și de 6,34 de ori mai multe decese decât media în lume.

De asemenea, au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană și de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume.

În ceea ce privește acoperirea vaccinală, raportată la întreaga populație, nu doar la populația eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă și încă 4,5% cu prima doză, iar în lume procentele ajung la 33, respectiv 12. În același timp, în România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă și încă 1% cu prima doză, iar o bună parte a românilor se felicită pentru acest lucru.

Totuși, vlul 4 al pandemiei a crescut ritmul vaccinării. Aproape 43.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore și, probabil, ritmul se va înteți, partial, din cauza măsurilor de restricții la care vor fi supuși cei nevaccinați, pe de altă parte, de frică, deoarece, sezonul rece este la ușă.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *