19 nonagenari aniversaţi de Primăria Râmnicului cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

536 0

Administraţia municipală derulează un amplu pachet de măsuri în sprijinul seniorilor comunităţii locale

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, ce se sărbătoreşte în prima zi a lunii octombrie, va fi marcată de către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea prin premierea a 19 nonagenari cu ocazia intrării acestora în Clubul Longevivilor. Aniversaţii vor primi la domiciliile lor şi cu respectarea restricţiilor curente o Diplomă şi tichete sociale cu valori de 500 de lei (pentru vârste cuprinse între 90 şi 94 de ani) sau de 700 de lei (pentru vârste cuprinse între 95 şi 99 de ani). De la debutul acţiunii, în anul 2012, şi până în prezent, aproape 700 de râmniceni cu vârsta de peste 90 de ani, precum şi 19 locuitori ai oraşului care au împlinit 100 de ani au primit semnul de respect din partea administraţiei municipale.

La nivelul Primăriei Râmnicului sunt adoptate o serie de alte măsuri destinate seniorilor comunităţii locale. Astfel, Primăria sărbătoreşte cu frecvenţă trimestrială cuplurile de râmniceni care împlinesc 50 de ani de căsnicie – de la debutul acestei acţiuni, în anul 1999, şi până prezent, peste 2.400 de cupluri au fost aniversate în cadru festiv, primind, pe lângă diplome de fidelitate, flori şi tichete sociale cu valoarea (actuală) de 600 de lei. Totodată, pensionarii din municipiu cu vârsta de peste 62 de ani beneficiază de gratuitate şi număr nelimitat de curse pe mijloacele de transport ale ETA SA. În acelaşi timp, printr-o decizie a Consiliului Local adoptată la propunerea primarului Mircia Gutău, toţi pensionarii din Râmnicu Vâlcea beneficiază, din anul 2017, de intrare gratuită la Ştrandul Ostroveni în zilele de luni – joi, în sezonul estival 2021 contabilizându-se peste 25.000 de intrări ale persoanelor vârstnice în baza de agrement din administrarea Municipiului.

Administraţia locală a Râmnicului are în administrare şi Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni – una dintre cele mai moderne şi elegante astfel de instituţii din ţară; locul de odihnă al seniorilor găzduieşte în prezent, în condiţii de excepţie, 62 de persoane.

Nu în ultimul rând, în gestionarea Municipalităţii funcţionează 5 cluburi ale pensionarilor – două în cartierul Ostroveni şi câte unul în cartierele Petrişor, Nord şi Traian; chiar dacă, în prezent, din cauza restricţiilor cauzate de pandemia de coronavirus, activitatea acestora este suspendată, ele au fost pentru persoanele vârstnice adevărate centre de socializare, în care s-au putut întâlni, s-au sărbătorit la zile aniversare sau au practicat diverse jocuri.

 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, primarul Mircia Gutău urează în numele comunităţii locale tuturor seniorilor din municipiul Râmnicu Vâlcea să se bucure de ani mulţi cu sănătate, să fie feriţi de griji şi să aibă parte de toată dragostea şi respectul celor dragi!

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *