Înainte de orice citiți pe net sau vedețila televizor, gândiți-vă la viața voastră și la sufletele dragi!

458 0

Mărturia unui medic de excepție, din Iași

 

Lucian Burlea este Șef Lucrări la Facultatea de Medicină a UMF „Gr. T. Popa” din  Iași și partener Oficial la ACIBADEM Healthcare Services. Un medic de mare succes, dar, înainte de toate, un om cu un suflet extraordinar, extreme de îngrijorat de ce se întâmplă cu România, cu românii și unde a dus dezinformarea colosală promovară de anumite televiziuni și de oameni complet străini de interesele adevărate ale românilor, care împing țara către dezastru și moarte.

Ori, dacă nici acest mesaj nu e de natură a vă edifica, atunci, înseamnă că ne merităm soarta pe care ne-o alegem singuri!

Din palmaresul său: fondator la Institutul de Psihiatrie „Socola”; General manager la Institutul de Psihiatrie „Socola”; General manager la Spitalul Clinic C.F. Iasi. A studiat Medicina Generală – la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” și  Politică externă si diplomație la Institutul Diplomatic Român.

Sunt vaccinat de la începutul anului. Recunosc, am avut și eu ezitari în această direcție. Dar am facut-o. În toată această perioadă, de atunci, de când m-am vaccinat, și până acum, nu am spus nimănui, nici să o facă, nici să nu o facă, și nu am intrat niciodata in polemici pe acest subiect. Exceptând copiii, pentru care adulții hotărăsc, consider că decizia este una strict personală, în funcție de trăirile, de puterea de întelegere  și de predispoziția fiecăruia de a se informa sau mai bine zis, de a apleca urechea către aceste campanii pro sau antivaccinare. Contează foarte mult sursa de informare.

Simt că ține de responsabilitatea și a mea, medic fiind, de a interveni, acum, aici. Este vorba strict de simț civic. Știu că imi voi atrage multă antipatie, dar după cum mă stiți, mulți dintre voi, nu fac nimic și nu spun nimic, dacă nu cred în ceea ce spun. În plus, ca să eliminam orice suspiciune, nu am nici cel mai mic interes, nu mă remunerează nimeni ca să spun asta și n-am niciun beneficiu, dacă populațiă se vaccineaza sau nu. Desigur, nu altul decât pentru a ne fi bine, de la nivel de individ, pănă la nivel de societate. Și nu altul decât a preveni dramele din familii, în cazul unor decese ulterioare, cauzate de aceste decizii, de multe ori iraționale sau emoționale.

În primul rând, Covid nu este „o răceală mai puternică”! Este o spurcăciune de viroză, total imprevizibilă. Mulți dintre români, au facut forma ușoară și cumva, mai ales scepticii, o descriu ca fiind așa, „o răceală mai puternică”. Treaba stă cam așa, pe întelesul tuturor: unii pot face boala și să nu stie nici măcar că o au, iar alții, se dau de ceasul morții, iar unii, chiar mor. Tine foarte mult de fiecare organism, cat de tarat este și ce „fisuri” sau „portițe” gasește în interiorul nostru acest virus, pentru a declanșa dezastrul. De multe ori este vorba despre afecțiuni ascunse sau de labilități ale organismului, despre care nici noi nu stim. Ajung oamenii in spital, unii direct la ATI, sunt ținuți acolo cca 14 zile și sub observația cadrelor medicale, evoluția poate fi mai blândă sau mai dramatică. Chiar și în situația în care evoluția este bună, pacienții se pot decompensa chiar în a treisprezecea sau paisprezecea zi. Imprevizibila decompensare, poate aparea pulmonar, circulator, cardiac, cerebral, etc. Nimeni nu știe unde, când și dacă se va întampla, dar când se întamplă, se întâmplă rapid și de multe ori ireversibil, iar finalul este nedorit.

Aud și văd foarte des in ultima vreme, pe toate rețelele de socializare și pe ceva site-uri, lansată ideea că sistemul sanitar românesc, este depașit. Va spun ceva:

Dincolo de faptul că acest sistem are neajunsurile sale, că este un sistem care se upgradează greoi, tot din cauza oamenilor și a intereselor lor, de la nivel mic, până la nivel mare, pe lângă faptul că este un sistem semi social, pentru că doar puțin peste jumatate din populația tării contribuie prin cotizații la sistemul de asigurări de sănătate de stat, în final este un sistem funcțional, care reușește, cu imperfecțiunile sale, să trateze mai bine sau mai putin bine, întreaga populație a României. Dar o face!

Dacă vă mai aduceți aminte, anul trecut, chiar si sistemul sanitar din SUA, cel mai performant, poate, din lume, era in colaps. Și credeți-mă, ei au aripi de spitale, speciale pentru pandemii. Nu doar ei au fost in colaps, au fost și alte state, la care ne uităm noi ca niște cățeluși printre ulucile gardului și care reprezintă pentru noi modele de sistem sanitar și de societate modernă.

Anul acesta, nu mai sunt. Nu mai sunt în colaps, pentru că între timp, a aparut vaccinul și in respectivele țări procentul populației vaccinate, este unul mult mai mare, față de noi. La noi situația arată așa, față de alte state, cu un sistem sanitar bine pus la punct, pentru că procentul celor vaccinați este invers, față de cei nevaccinați. Cu toate astea, SUA si Israel sunt și ei în zona roși de săptămâna trecută. Doar că spre deosebire de noi, nu au atâtia morți la mia de locuitori.

Retineți asta: dacă americanii, sau israelienii, sau elevetienii, chiar și marțienii, dacă ar exista și ar avea spitale, ar fi într-o situație asemănătoare cu a noastră, ar fi în colaps. Niciun sistem sanitar din lume, nu este pregatit pentru a trata o potențială avalansă de imbolnavire simultană, a 70% din populația tarii respective. Vă rog să rețineți asta! Este foarte important.

În acest sens, aș fi foarte bucuros, dacă nu aș mai vedea că se fac speculații pe marginea acestei situații și i-aș mai ruga pe unii, să nu facă politică pe aceeași margine a unei drame naționale. Nici măcar nu este vorba despre o situație punctuală, care se întâmpla doar în România.

Aș vrea să vă mai spun ceva: când un pacient ajunge în spital, medicii folosesc câteva scheme de tratament. Ele sunt diferite, de la an la an, de la lună la lună, în funcție de noile descoperiri care se fac parcurgând această situație nebună. Poți fi cerșetor sau milionar, toată lumea este tratată dupa aceste scheme. Ele diferă câteodată, pentru că situațiile sunt specifice și fiecare organism, reacționeaza diferit. Nu se fac departajări și nimeni, dintre medici și asistenți, nu se joacă. Nimeni nu este tratat preferențial.

Aș vrea, tot aici, pe scurt și pe cât pot, textul fiind uriaș, să mai demontez un mit. De mai bine de un an, se vehiculează, susținătorii fiind polemiști redutabili, că „Dom-le, nu se mai moare de altceva? Toată lumea moare de Covid?”. De peste un an jumătate, prioritățile sistemului sanitar românesc, din cauza acestei mizerii, s-au schimbat. Din totalitatea unităților sanitare de stat cu paturi, foarte multe sunt spitale Covid și suport Covid. Aproape orice intervenție chirugicală, cat de banală, trezirea și monitorizarea, în mare parte se finalizează in secțiile de ATI. Or, acestea sunt ocupate cu pacienți Covid. Ierarhizările interventiilor se fac in funcție de gravitatea lor și de disponibilitățile paturilor din secțiilor ATI. În final, se moare și de altceva. Dar cine poate observa în nebunia asta, în afara familiei îndoliate, că se mai moare și de altceva? În plus, cei care au boli cronice și organisme tarate, și nu sunt vaccinați, nu mai apucă să moară de boala de care sufereau, dacă fac Covid. Mor de Covid. Se întâmpla rar, să moară din același mecanism, chiar și cei vaccinați, dar procentul cred ca este 1 la 10 sau 1 la 15.

Răspund la minim 20-25 de telefoane pe zi de la cunoștințe, care mă roagă disperate să sun la spitale unde le sunt internate sufletele dragi. Pentru asta, dau cel putin 3-4 telefoane prin care zi de zi îmi abuzez colegii. Cumva, sunt sătul și eu, și colegii mei. Și gandiți-vă că nu sunt singurul care dă „un” telefon, ca să ajute. Acesti medici care sunt în linia întâi, raspund la zeci, daca nu, sute de astfel de telefoane. Mai simplu spus, acești oameni ar trebui în loc să trateze pacienți, ar trebui 48 de ore pe zi, să raspundă acestor telefoane și să vorbeasca despre fiecare în parte. Ceea ce, iarăși nu este foarte în regulă.

Acum vreo două-trei săptămâni, fetița mea era suspecta de Covid. Sun la spitalul de copii, vorbesc cu un prieten de-al meu de acolo, și prima intrebare a fost, „E vaccinată fata?”, eu zic,  „Nu!” și răspunsul a fost „Bă Luci, da-o-n mă-sa! Ești medic, frate, nu ești cioban! Nu te gândești puțin?” …. suspiciunea, nu s-a confirmat. Avea altceva. Avea mononucleoză. Am tratat-o, am așteptat să-i treacă și acum este programată pentru vaccinare.

Într-o altă situație, îl sun pe un coleg, ca să mă interesez de tatăl unui prieten, care la rândul său mă rugase să mă interesez de situația lui, și-mi zice doctorul:

„E vaccinat? E intubat, nu știi? Luci, situația este mult mai gravă în acest val, decât a fost în iarnă. Dacă atunci, 1 din 4 intubați, scăpau, acum scapă 1 din 10 și chiar 15. E nasol, tare de tot!”

O altă doctoriță, dragă mie, medic ATI-ist, care s-a dus să lucreze și să ajute în problema Covid la spitalul Elias, la București, mi-a spus așa:

„Luci, majoritatea care vin, ori îi intubăm pe loc, ori în următoarea perioadă. Din 20 de pacienți, maxim doi sunt vaccinați, iar ăia au alte comorbiditați, dar raspund la tratament. Restul, puțini scapă! Și dacă scapă, rămân cu sechele urâte”

Am nenumărate astfel de exemple, pe care vi le pot relata, dar textul, după cum am mai spus, și așa este uriaș. Ce v-am descris mai sus, nu este ficțiune, sunt relatări de „pe front”.

Nici acum nu vă spun să vă vaccinați sau nu. Prin acest material am vrut doar să vă expun, chiar pe scurt, cum văd și simt situația. Înteleg teoriile legate de perioada și momentul dat, înteleg că sunt declanșate în lanț vreo șase crize suprapuse, și nu spun că este sau nu adevărat. Ba, chiar cred și simt o parte dintre ele, dar asta nu are de-a face cu dorința de a trăi sau măcar de-a supraviețui. Nu mai vorbesc și despre constrângerile impuse și despre calitatea vieții.

Culmea este că 70% din populația României crede cu putere că prin vaccin, se introduce o substanță si în 2, 3 .. 7 sau 10 ani, vor muri. Să mai spun și despre faptul că mulți cred „că rămân sterili pe trei generații”. Uită însă, că riscă să facă aceste filosofii cu un parinte pe patul de spital, sau chiar ei să fie pe patul de spital, care în final, să fie, cum se spune în popor, „pe patul de moarte”. Mai pe scurt: cei ce nu se vaccinează, riscă să moară mai repede, decăt în cei 2, 3 .. 7 sau cei 10 ani, cât își dau cu părerea antivacciniștii, că ar fi speranța de viață a persoanelor vaccinate.

Aș fi putut scrie un text ironic, în care să fi spus ceva de genul:

Dragii mei, dacă vi se întâmplă nenorocirea, lăsați vorbă la familie, să mă anunțe unde sunteți depuși, la ce capela, ca să vin să vă aduc un ultim omagiu și să plăng pentru că ati murit naivi. Sau mă rog, pentru că ați gândit prea mult.

Sau aș putea scrie așa:

Am auzit de la niște prieteni masoni, că de fapt planul ocultei mondiale este într-adevăr să fie împuținată populația globului. Dar cum? Sa fie protejați în primul rând medicii, profesorii, milionarii și toți care și-au facut primii vaccinul și să fie sacrificată populația nevaccinata, astfel fiind asigurată perpetuarea speciei cu IQ rezolnabil.

Dar, n-o fac! Nu vreau să irit pe nimeni, n-am chef de polemici și ironii total neconstructive. Am stat să scriu acest uriaș material, care oricum n-a cuprins tot ceea ce voiam să vă spun, în speranța că poate vă ajut să faceți cea mai bună alegere pentru voi și pentru ființele pe care le iubiți și care vă iubesc.

Oare cine ar putea crede, că cineva ar dori să lase tot globul pământesc, fără medici, asistenți și infirmieri, cei care au fost prioritizați să fie primii vaccinați?

Eu doar vă spun că situația este urâtă și că nu este de joacă și că nu este timp de manipulări. Nu mai citiți nimic! Luați decizii așa cum le simțiți, cum vă spune creierul, inima sau subconștientul. Luați deciziile singuri! Care dintre voi crede, rugați-vă la Dumnezeu să vă lumineze calea și mintea, și să vă ajute să luați decizii. Dar vorbiți doar voi cu El, nu cu interpuși, pentru că și „interpușii” au și ei părerilor lor.

În orice situație, rămânem prieteni, vă voi prețui la fel de mult și-mi va pasa la fel de mult de voi. Doar că sunt mâhnit să văd atăta dezbinare, atâtea lacrimi de tristețe și atâta suferință, și atâta disperare în jurul meu.

Rețineți! La ce tensiune este acum în societate, în scurt timp vom ajunge la razboi civil.

Vă salut cu mult drag și reală empatie, pe toți. Pe toți! Vaccinați și nevaccinați.

Doamne ajută!

K.R

Articole asemănătoare

Sprijinim Valea Jiului

Postat de - 13 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterSiegfried Mureșan: Vom cere ca viitorul Pact Ecologic European să sprijine cu prioritate regiunile miniere precum Valea Jiului Deputatul european…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *