Deputat PSD Eugen Neață „Jocul de-a guvernarea”

794 0

Sunt multiple moduri în care se poate face propagandă. Sunt multiple moduri în care, propaganda poate influența un segment mai mic sau mai important al populației. Este evident că, datorită propagandei venite dintr-o anumită parte, am ajuns în situația de a fi printre primii de pe glob la îmbolnăviri și decese și printre ultimii care se imunizează.
Deputatul social-democrat Eugen Neață nu vorbește, însă, despre pandemie, de această dată, ci despre ceea ce consideră el că este propaganda guvernării și impactul asupra populației României.

Există adevăr și există propagandă.  Adevărul arată într-un singur fel. Propaganda poate avea foarte multe chipuri. Adevărul este simplu.  Propaganda este făcută din multe nuanțe. Adevărul nu este înaripat cu interese de partid. Propaganda, da. Adevărul momentului este că România este locul în care mor cei mai mulți oameni infectați cu covid din întreaga lume, raportat la milionul de locuitori. Propaganda este că am înfrânt pandemia. Adevărul este că oamenii mor fără să mai ajungă la medici. Mor acasă, mor în salvările care îi duc la spital, mor pe holurile înguste ale spitalelor și mor în incendii provocate de improvizațiile cu care ne-am obișnuit. Propaganda spune că suntem pe locurile fruntașe ale clasamentelor europene la creșteri economice și că în viitorul de peste gard vor scădea prețurile și vor crește veniturile ce n-am mai văzut. Viitorul este roz pentru propaganda guvernamentală din România și l-am văzut revărsându-se peste oameni cu nerușinare, în pofida adevărului simplu, amenințător, din facturi.

Factura destinderilor iresponsabile, anunțate ca o victorie personală de câțiva fruntași naționali, trimite zilnic la plată mii de infectați și sute de oameni uciși de coronavirus. Factura pentru mâncare, pentru îmbrăcăminte, pentru apă, pentru canal, pentru curent electric, pentru căldură, pentru școală și pentru orice altă cheltuială este mai mare cu fiecare zi care trece. Acesta este adevărul. În facturi. Propaganda este mereu alta decât adevărul, din ce în ce mai departe de el. Nu știu cui folosește acest joc. Există o diplomație în promovarea adevărului și oamenii au învățat de-a lungul timpului să o tolereze. Propaganda poate atinge însă cote la care răbdarea cedează. Am trăit împreună, pe viu, câteva momente dramatice în ultimele trei decenii de viață. Se întâmplă, iată, ca cei aflați temporar la cârma țării să nu înțeleagă nimic din jocul de-a propaganda îndreptată împotriva adevărurilor evidente, pe care le trăiesc cei mulți. Adevărul este că avem o guvernare care a eșuat complet și din cauza căreia pătimește multă lume în România, chiar acum.

K.R

Articole asemănătoare

Fonduri pentru Vâlcea

Postat de - 21 septembrie, 2020 0
FacebookTwitter Guvernul liberal continuă să facă investiții în infrastructura de la nivel local. În ultimele luni, în ciuda scăderilor veniturilor la…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *