Ştiaţi că administrarea zilnică a suplimentelor cu seleniu şi zinc poate sprijini organismul în sezonul gripei şi al răcelilor?

808 0

Un organism sănătos poate face faţă cu succes provocărilor sezonului rece, precum  și „atacurilor” din partea virusurilor sau bacteriilor.

Alimentaţia este săracă în nutrienţi, pe de-o parte din cauza “sărăciei” solului, pe de altă parte din cauza metodelor incorecte de preparare.

Seleniul şi zincul sunt elemente esenţiale, le putem obţine atât din alimentele consumate, dar odată cu creşterea aportului în organism, prin admnistrarea de suplimente, contribuim la întărirea sistemului imunitar.

Seleniul stimulează producţia internă de celule T – celule albe implicate active în combaterea virusurilor.

Un alt efect benefic al seleniului este faptul că poate preveni mutaţia virusului gripei, precum şi a altor tipuri de virusuri şi are un rol important în menţinerea acestora sub control.

Alimente ce conţin seleniu: alune, seminţe de floarea soarelui, ciuperci, germeni de grâu, orz, orez brun, ovâz, nuci braziliene.

Dacă noi consumăm şi zinc, efectul este amplificat.

Administrarea unor suplimente cu zinc poate duce la scăderea duratei unei răceli cu 40%.

Alimente ce conţin zinc: seminţe de dovleac, seminţe de susan, caju, ciocolata neagră, stridii gătite, fructe de mare, leguminoase, în special linte şi fasole.

Ultimele cercetări au scos în evidenţă faptul că necesarul de seleniu pentru un adult este de 100 micrograme pe zi, dar efectele benefice în cazul răcelilor şi gripei încep de la 200 micrograme pe zi.

În cazul zincului, doza optimă zilnică este de 15-30 de miligrame.

Pentru şi mai multe beneficii, putem completa “setul” nostru cu vitaminele A, B6, C şi E, această combinaţie formând complexul antioxidant necesar organismului.

 

Mihaela Iliescu

 

Spirulină şi Chlorella – suplimentele fără egal pentru toată viaţa, se regăsesc şi în alimentaţia cosmonauţilor

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *