Spirulină şi Chlorella – suplimentele fără egal pentru toată viaţa, se regăsesc şi în alimentaţia cosmonauţilor

302 0

Spirulină şi Chlorella – suplimentele fără egal pentru toată viaţa.  Algele marine (în special cel raw şi bio) sunt minunate „salate” de mare, cu proprietăţi fără egal: conţinutul mare de minerale şi cei 18 aminoacizi (din cei 21 găsiţi în natură), puterea mare de a elimina din organism metale grele ş.a.m.d. 

Ele aduc echilibru în corp, chiar dacă aveţi o alimentaţie tradiţională, dacă aşteptaţi un copil, alăptaţi sau chiar pentru copiii cu vârsta peste şase luni.

Un avantaj major este acela al unei detoxificări lente, ajută în mod blând şi natural ficatul şi rinichii să elimine toxinele din organism.

Reglează funcţiile tiroidei, ajută la diminuarea nodulilor existenţi.

Chiar dacă sunt adevărate miracole, foarte puţine persoane ştiu că numai variantele raw şi bio, cu pereţii celulari sparţi pot fi folosite de organismul nostru. 

Celelalte variante existente pe piaţă nu provin din surse sigure şi pot face mai mult rău decât bine.

Spirulină şi Chlorella – suplimentele fără egal pentru toată viaţa – se pot lua zilnic, aduc nutrienţi valoroşi în organism şi fac miracole pentru sănătate.

Dacă apar reacţii alergice sau alte dezechilibre (dureri de cap, constipaţie sau diaree, stare de foame excesivă, greţuri), în mod sigur nu sunt cauzate de consumul unei cantităţi mari de alge.

Fie sunt alte cauze, fie algele sunt din surse poluate şi nu au peretele celular spart.

Cine poate consuma alge marine?

  1. Persoanele care au o alimentaţie bogată în produse de origine animală.
  2. Copiii aflaţi în perioada de creştere.
  3. Persoanele slăbite, aflate în convalescenţă sau după chimio şi radioterapie.
  4. Fără nicio teamă, pot fi consumate de femeile însărcinate şi cele care alăptează, pentru bogăţia de nutrienţi pe care îi aduc în organism, dar, mai ales, pentru că feresc organismul bebeluşului de o parte din metalele grele care se află în corpul mamei.
  5. Dacă se consumă pentru un aport de energie, se va urmări diferenţa, dar înainte de aceasta se va depista cauza oboselii.
  6. NU se iau pentru slăbit, pentru că numai algele nu ajută la scăderea în greutate, ci doar la echilibrare, alături de exerciţiul fizic, de hidratarea corectă şi de o viaţă bazată pe echilibrul holistic: minte, trup şi suflet.

Ce ştim despre minunatele alge marine?

SPIRULINA

  • Cea mai concentrată sursă de vitamina B12, absobită cu uşurinţă de organism.
  • Cea mai concentrată formulă de nutrienţi.
  • De aproape 60 de ori mai bogată în fier decât o porţie de spanac crud.
  • Are în conţinut toţi aminoacizii esenţiali. Conţine un acid gras (GLA), care face părul şi pielea strălucitoare.
  • Conţine 65% proteină.
  • Bogată în clorofilă şi beta-caroten.
  • Conţine fitohormoni.
  • Protejează organismul în faţa invaziei de agenţi patogeni, viruşi, bacterii, paraziţi, are funcţie anti-inflamatoare.
  • Previne anemia şi otrăvirea, mai ales prin radiaţii.
  • Poate preveni cencerul.
  • Infecţiile de orice natură sunt mai uşor de tratat, dacă se consumă spirulină şi chlorella, mai ales în situaţii de criză.
  • Un bun ajutor în situaţii de stres sau depresie.

CHLORELLA – suplimentul energiei şi vitalităţii

    • Conţine: 45% proteină, 20% grăsimi, 20% carbohidraţi, 10% vitamine (B1, B2, B5, B6, B12, biotină, inositol, acid folic, C, E,K), 5 % fibre.
    • Conţine calciu, magneziu, fier, fosfor, iod, beta-caroten.
    • Are în conţinut cei opt acizi esenţiali.
    • Întăreşte sistemul imunitar.
    • Ajută la scăderea colesterolului.
    • Ajută la scăderea în greutate.
    • În Japonia este folosită pentru tratarea ulcerului duodenal, gastritei, colitei, hipertensiunii, diabetului şi hipoglicemiei, astmului şi afecţiunilor respiratorii.
    • Este bogată în clorofilă şi are efect regenerant la nivel celular.

 

  • Protejează împotriva razelor ultraviolete. N.A.S.A. a introdus algele marine blue-green în alimentaţia cosmonauţilor, pentru a-i proteja de radiaţiile cosmice.

 

  • Împiedică diseminarea şi înmulţirea celulelor canceroase. Încetineşte creşterea tumorilor.
  • Accelerează tranzitul intestinal.
  • Este alcalină, echilibrează PH-ul.
  • Se recomandă bolnavilor de Alzheimer şi Parkinson, poate regenera nervii şi sistemul nervos.
  • „Spală” depunerile de metale grele din corp, mai ales pe cele de mercur.

Cum se consumă?

  • Se pot consuma înainte sau după masă (varianta ideală). 
  • La început, specialiştii recomandă doze mici, din cauza mirosului puternic de peşte, care nu poate fi tolerat de toată lumea, iar părerea lor unanimă este simplă şi clară – nu există limită a dozajului, putema consum cât putem suporta.
  • Varianta ideală pentru consum şi asimilare este pudra. Se începe cu un sfert de linguriţă la adulţi şi la copii cu vârsta peste şase luni la un litru de lichid.

Se pot adăuga în shake-uri sau smoothie, în sucurile naturale, obţinute prin presare la rece. Treptat, cantitatea se poate mări până la cât suportaţi, pentru că nu există limită.

  • Sub formă de tablete, se iau conform indicaţiilor producătorilor, între 500 miligrame şi 2500 miligrame pe zi, din fiecare. Dacă organismul este mai slăbit, cantitatea va fi mai mare.
  • Se pot consuma împreună, dar nu seara, pentru că este posibil să dea o uşoară stare de energie.

 

Mihaela Iliescu

 

Legătura dintre deficiența de estrogen și alimentație

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *