Take, Ianke și Cadîr

270 0

Teatrul municipal “ariel”

 TAKE, IANKE și CADÎR

duminică, 31 octombrie 2021

ora 18:00

la Cinema „Geo Saizescu”

de VICTOR ION POPA

regia VLAD POPESCU

scenografia MIHAELA POPESCU

 

Distribuția (după personaje):

TAKE – DAN CONSTANTIN

IANKE – GABRIEL POPESCU

CADÎR – CAMELIA CONSTANTIN

ILIE – ALIN PĂIUȘ

IONEL – EMANUEL BIGHE

ANA – RADA CONSTANTINOV

SAFTA – GEORGIANA MARIN

 Argumentul regizorului:

„Lucrurile sunt simple și de când lumea în această piesă, însă nu mai puțin profunde și uneori chiar foarte profunde și pline de adevăr. De aceea are succes și în zilele noastre. Din păcate…

Spun din păcate fiindcă noi oamenii nu am înțeles nici până acum că iubirea, atunci când nu e o toană, e mai presus de orice.

Nu am înțeles că tot ce ne desparte în general este o altă formă de a spune același lucru, atâta timp cât este autentic și trăit interior. Fie că e vorba de „diferențe” culturale sau religioase, sau poate mai ales?!

Cum spune Cadîr vorbind de aparență și esență: „Asta coaja de la nucă este, bună este, dar nu nuca este bre! așa că nu păcat la nuca fără coajă, păcat la coaja fără nucă!”

Așadar, „Take, Ianke și Cadîr” este o comedie despre cum diferențele culturale și religioase ne pot distanța, degrada și distruge relațiile și cum iubirea absolută le poate șterge și unii întru ceva mai bun, mai aproape de Dumnezeu.

Cred că e foarte propice să vorbim tocmai astăzi despre lucrurile acestea, chiar dacă ele sunt, așa cum precizam mai sus, de când lumea, pentru că ele ne redau speranța că vom înțelege, mai devreme sau mai târziu lecția profundă a iubirii.”

 (Sursa: Teatrul Municipal “ARIEL”)

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *