Cozi la vaccinări, în Râmnic

500 0

Teama de moarte și de restricții a băgat viteza în râmniceni

 

Bilanțul ultimei perioade, la îmbolnăviri și decese,la nivel de țară, este alarmant. Campania furibundă anti-mască și antivaccin a atins cote maxime și a avut impact colosal, românii s-au comportat ca în Evul Mediu, luni de zile au ignorat avertismentele la vaccinare, îndemnurile și rugămințile autorităților și pe ale șefului statului,  iar acum, terorizați de știrile negative, de necrologurile de pe rețelele sociale și de faptul că prea puțini din cei internați la ATI se mai și întorc acasă, vii, dau fuga la centre. Incredibil, dar și în Râmnic se formează zilnic cozi. Ceea ce este un lucru foarte bun, doar că, cei care doresc a treia doză trebuie să se înghesuie cu cei care, în sfârșit, forțați de împrejurări, au catadicsit să o facă pe prima. Și pe a doua.
Preferatul vâlcenilor este Pfizer BioNTech, urmat de vaccinul Jannsen.
Evident, o bună parte din cei ce stau la aceste cozi, fac abia prima doză. Nu spectrul bolii și al morții i-au mânat aici, nu grija față de proprii copii sau părinți sau bunici, ci, faptul că nu mai au acces în marile magazine, în instituții, în localuri și, mai ales, că nu mai pot participa la petreceri. Restricțiile poate că nu sunt văzute cu ochi buni de unii, dar sunt singura măsură general acceptabilă de a reduce simțitor numărul îmbolnăvirilor și, totodată, un act de dreptate făcut celor vaccinați, care au acces cu certificatul verde și nu sunt supuși tuturor acestor restricții.

Așadar, lumea vine încontinuu, se așează la coadă, unii mai și vociferează, dar se supun. Partea mai neplăcută este când ajung la angajații centrelor, pe care îi admonestează, le țin morală pentru toate frustrările lor, uitând că sunt tot oameni, oameni cu probleme, cu stres, plătiți modest și care trebuie să stea în picioare atâtea ore și să le suporte unora toate toanele. Noroc că procesul de vaccinare decurge bine.

Spre exemplu, administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare, din data de  24 octombrie este următoarea:

– Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 572 doze

– Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 278 doze

Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea : 285 doze.
K.R.

Articole asemănătoare

PLUS Vâlcea în acțiune!

Postat de - 18 februarie, 2020 0
FacebookTwitterSuntem oameni implicați, care acționează, nu doar „vorbesc despre”. Suntem responsabili față de mediu și atenți la nevoile celor din…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *