Lungeștiul, la ora investițiilor. Bazin de înot modern, cu toate utilitățile

1442 0

Practic, util, plăcut. Astfel se pot caracteriza cele trei obiective majore de investiții dintr-o comună cunoscută în special pentru olărit, Lungești. 

Primarului comunei Lungești, Tiberiu Costea,spune că sunt trei mari obiective de investiții, care vor fi utile și reconfortante pentru localnici. Mai exact, extinderea rețelei de canalizare, un bazin de inot și un complex sportiv. 

S-a dus vremea când, copiii români oftau după bazinele de înot pe care le vedeau, pe apucate, doar în filmele americane. Școlile românești abia aveau săli de sport standard, nicidecum, bazine de înot, iar, bietele școli de țară, adunau uneori copii din mai multe clase într-o singură sală de curs. 

Ideea este mai veche, primele demersuri pentru un bazin de înot pentru copii, dar și pentru adulți, au fost făcute în urmă cu 4 ani. Primăria s-a străduit să întocmească memorii,  documentație completă, intervenții la minister, dar strădania a fost răsplătită prin acordarea avizelor necesare. Bazinul va fi acoperit, va avea lungimea de 25 m si latimea de 12,5 m, cu adâncimea de maxim 1,80 m, block-starturi. Spațiul interior va fi încălzit și va include zonă de relaxare. Probabil că și localnicii din zonele învecinate vor da buzna, întrucât, obiectivul va fi utilat ca la oraș:  sauna, vestiare, grupuri sanitare cu dusuri, o statie de tratare și pompare a apei, centrală termică, stație de filtrare apă, un punct de prim ajutor, oficii și, desigur, parcare..

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *