Patru beneficii pe care ceaiul verde le are asupra pielii și părului

841 0

Ceaiul verde conține  aminoacizi, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu și cofeină. Pe lângă efectele extraordinare asupra sănătății noastre, ceaiul verde este benefic pentru piele și păr.

Iată patru beneficii ale folosirii infuziei de ceai verde:

  1. Loţiune tonică pentru ten

Este foarte important ca fiecare femeie să își facă un obicei din a-și curăţa tenul, pentru că este cea mai expusă parte a corpului. Ceaiul verde are beneficii extraordinare asupra lui deoarece ajută la îndepărtarea impurităților, închide porii și oferă o strălucire naturală. Pliculeţele de ceai verde folosite nu trebuie niciodată aruncate, ci aplicate pe suprafaţa ochilor, cofeina conţinută ajutând la îndepărtarea cearcănelor.

  1. Tratează acneea și coșurile

Ceaiul verde conține substanţe (catechine) ce ajută în lupta împotriva bacteriilor responsabile de acnee. Acestea ajută la reglarea dezechilibrelor hormonale din organism, una dintre principalele cauza ale apariției acneei. De asemenea, ceaiul verde inhibă hormonii de stres.

  1. Aspect sănătos şi ferm

Ceaiul verde este ideal dacă ne dorim o piele catifelată și curată, oferă beneficii antioxidante ce pot duce la întârzierea apariției semnelor de îmbătrânire, precum  pierderea elasticității pielii, petele cauzate de vârstă, liniile fine sau ridurile.

Ceaiul verde îmbunătățește complexul pielii și îi oferă acesteia un aspect sănătos și ferm. Ajută la reducerea efectului toxinelor, vindecă petele și cicatricile, reduce inflamaţia și îmbunătățește elaticitatea pielii. În plus, menține pielea hidratata datorită vitaminelor din conţinut.

  1. Stimulează creșterea părului

Ceaiul verde are un rol extrem de important atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Întărește rădăcinile și regenerează foliculii, datorită cantității mari de antixoidanti pe care îi conține.

Se foloseşte la clătirea părului, după spălare. Ceaiul trebuie să fie la temperatura corpului. În plus, datorită catechinelor, ceaiul verde stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, ajută la înlăturarea mătreții și oferă rezistentă firului de păr.

Puteţi obține beneficii nenumerate dacă introduceţi ceaiul verde și în alimentația zilnică.  Veţi observa rezultate extraordinare după un consum constant.

Cum se prepară?

Ca regulă generală, apa cu care se prepară ceaiul verde trebuie să aibă o temperatura între 60-75 grade Celsius. În cazul în care temperatura apei este prea ridicată, gustul ceaiului vă fi amar și aroma delicată se va pierde, odată cu beneficiile asupra pielii și părului. Pe de alta parte, o temperatura prea scăzută nu va extrage pe deplin, aroma din ceai.

Daca se dorește obținerea unei arome puternice, se vor lăsa frunzele să infuzeze o perioadă mai lungă în apă cu temperatura scăzută. După ce apa a ajuns la temperatura potrivita (fierbere, apoi răcire), se introduc frunzele de ceai (o linguriță pentru o ceașcă) și sunt lăsate la infuzat două, trei minute. Este de preferat ca ceaiul verde să fie folosit/băut proaspăt.

Ideal ar fi că frunzele de ceai să fie ținute într-un borcan de sticlă, într-un loc ferit de umiditate. După prepararea primului ceai, frunzele pot fi folosite pentru alte 2-3 infuzii, în funcție de calitatea ceaiului.

 

Mihaela Iliescu

 

Cele mai eficiente alimente pentru curăţarea ficatului

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *