Vești bune, de la Govora. 5 milioane de euro pentru viitorul centru medical de stat

879 0

Așa cum am scris în urmă cu câteva săptămâni, detaliat, orașul Băile Govora aşteaptă finanţarea unui proiect de peste 5 milioane euro derulat de Ministerul Sănătăţii, iar initiativa aparține primarului Mihai Mateescu. Un imobil de pe strada Horia, Cloşca şi Crişan, care a fost grădiniţă, dar nu a mai funcționat din  simplul motiv că, numărul copiilor a tot scăzut, a fost cedat de primăria oraşului pentru deschiderea unui centru naţional de tratament deschis de Ministerul Sănătăţii.

Investiția face parte dintr-un proiect naţional în care au fost implicate mai multe localități, una din ele fiind Iași. Ministerul Sănătății a primit suficiente argumente pentru a lua decizia de a investi pentru deschiderea unor centre naţionale destinate tratării diverselor afecţiuni. La Govora, centrul va fi de stat și nu privat, astfel, deschizând oamenilor posibilitatea de a se trata la prețuri decente.

Primarul Mateescu, care a primit și acceptul Consiliului Local pentru proiectul său, de cedare a clădirii în favoarea realizării unui centru medical, spune că suma ce va fi alocată se va ridica la 5 milioane euro, până la 7 milioane euro, în funcţie de dotările în aparatura medicală ce va fi adusă în cabinetele şi în sălile de tratament.

Săptămâna trecută, mai multe persoane de la Ministerul Sănătăţii au ajuns la Govora pentru a inspecta clădirea. Aceasta va fi modificată, prin adăugarea mai multor şi anexe, pentru a răspunde cerinţelor unei baze de tratament moderne. Vor fi săli de tratament, cabinete medicale specializate, 3 camere hiperbarice şi spaţii de cazare pentru 50 de persoane. Investiția crează numeroase locuri de muncă permanente în interiorul centrului, pentru medici, asistenți medicali, personal auxiliar.
Govora a fost, odinioară, singura stațiune din țară care a deținut camera hiperbarică. MIhai Mateescu spune că tot aici se vor trata, cu precădere și efectele post-Covid.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *