„Tricolorii” aduc acasă patru medalii de la Mondiale!

631 0

Cei mai buni juniori din lume la tenis de masă s-au întrecut în Portugalia, iar sportivii români au obținut nu mai puțin de patru trofee: o medalie de argint și trei de bronz!

 

După locul cinci obținut de seniori la CM individual din Statele Unite ale Americii (prin dublul Eliza Samara/Andreea Dragoman), a venit rândul juniorilor să se bată pentru medalii.

Sportivii pregătiți de Viorel Filimon, Anamaria Sebe, Mădălin Ionașcu și Emilian Bulbuc s-au duelat cu cei mai buni jucători de tenis de masă din lume, în Portugalia.

Juniorii „tricolori” au avut parte de meciuri de foc, dar și rezultatele au fost pe măsura valorii și pregătirii lor. Astfel, după confruntările de la Vila Nova De Gaia, românii se întorc acasă cu patru medalii: una de argint și trei de bronz, fiind la doar un pas de cele mai strălucitoare trofee.

Iulian Chiriță și Bianca Mei-Roșu au cucerit locul doi mondial în proba de dublu mixt, la U15. Au urcat pe a treia treaptă a podiumului Campionatelor Mondiale echipa feminină U19, formată din Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu.

Darius Movileanu și Eduard Ionescu au ocupat locul trei la dublu masculin, la U19, iar perechea Iulian Chiriță și Dragoș Bujor au luat bronzul la U15.

„Felicitări sportivilor și antrenorilor, suntem pe drumul cel bun, dar tot timpul trebuie să împingem limitele, să încercăm să fim mai buni și da, greul abia acum începe. În sportul de înaltă performanță confirmările prin rezultate sunt cele care ne cresc valoarea și ne transformă în eroi, fie și pentru o zi” – Cristi Romanescu, președinte al Federației Române de Tenis de Masă.

 

„La finalul competiției putem spune că băieții au avut o evoluție bună, îmi propusesem ca obiectiv să obținem cel puțin o medalie, pe care am câștigat-o, la dublu. În proba pe echipe ne-a lipsit puțină șansă la tragerea la sorți, picând cu cea mai bună echipă, China, în sferturi. Am terminat concursul pe echipe pe locul V, aceeași poziție și la dublu mixt, prin Darius Movileanu și Elena Zaharia, și la simplu băieți, tot prin Darius Movileanu. Avem o echipă tânără și cred că la viitoarea ediție a Campionatelor Mondiale puteam obține rezultate mult mai bune!” – Mădălin Ionașcu, antrenorul lotului masculin de tenis de masă de juniori al României.

 

Medaliile câștigate de sportivii români la CM din Portugalia

 Echipa U19: Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu –  bronz.

U19 dublu masculin: Darius Movileanu/Eduard Ionescu – bronz.

U15 dublu mixt: Iulian Chiriță/Bianca Mei-Roșu – argint.

U15 dublu masculin: Iulian Chirița/Dragoș Bujor – bronz.

 

Delegația României la CM

Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Andrei Tomica, Iulian Chirița, Dragoș Bujor, Horia Ursuț, Luca Oprea.

Antrenori: Viorel Filimon, Anamaria Sebe, Mădălin Ionașcu, Emilian Bulbuc.

FOTO CREDIT: WTT

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *