Utilizarea excesivă a sucului de lămâie poate fi iritantă pentru unii oameni, în special pentru cei care suferă de gastrită, de aceea putem apela la o variantă mai blândă pentru a beneficia de proprietăţile acesteia şi anume ceaiul.
Ceaiul de lămâie este recomandat în numeroase diete. Împiedică depunerea de grăsime, ajută la arderea caloriilor, detoxifiază organismul și taie poftă de mâncare.
Iată ce beneficii are:
Reduce oboseala
Efectele ceaiului de lămaie se pot observa și pe termen lung. O cană pe zi înseamnă mai multă energie!
Ajută la reglarea tensiunii arteriale
Lămaia conține și potasiu şi poate regla tensiunea arterială.
Scade nivelul colesterolului
Ceaiul de lămâie poate face minuni în acest sens.
Previne formarea pietrelor la rinichi şi ajută în afecţiunile renale sau ale vezicii urinare
Datorită conținutului de acid citric, ceaiul de lămaie poate dizolva pietrele la rinichi. Tocmai din cauza efectului său diuretic, urinarea va fi intensificată.
Vă scapă de răceală, are efect antiseptic și sprijină sistemul imunitar
Dacă aţi răcit, ceaiul de lămaie vă poate ajuta să vă vindecaţi mai repede. Este bun și pentru gât, ameliorează inflamația și vă scapă de tuse. Datorită conținutului mare de vitamina C, acest ceai poate ajuta mai ales în sezonul rece. Poate preveni și înlătura infecțiile, este alegerea ideală iarnă, când șansele să răcim sunt mai mari.
Ajută la slăbit
Ceaiul de lămaie crește rata metabolică și împiedică depunerea de grăsime. Este recomandat să fie consumat dimineaţa.
Mod de preparare:
Se curăţă de coajă şi se spală trei, patru lămâi. Se taie fiecare lămâie în patru bucăți și se pun într-un vas cu un litru de apă. Se fierb aproximativ 15-20 de minute și se completează cu apă, dacă a scăzut conţinutul prin fierbere. Se consumă în decursul unei zile.
Mihaela Iliescu
Cele mai importante beneficii pentru sănătate ale ceaiului de Pătrunjel