Sărbătorile au venit cu bucurii pentru toți govorenii, grație implicării Primăriei și unor donator inimoși

729 0

Primăria din Băile Govora și-a adus un frumos și lăudabil aport pentru ca, Sărbătorile să aducă, întradevăr, bucurie tuturor govorenilor și, cu atât mai mult, celor lipsiți de mijloace materiale.

Mos Nicolae a venit în cea mai boemă stațiune din România – Băile Govora – și a adus Bucuria Crăciunului, daruri copiilor prezenți, recitaluri de colinde la superlativ, realizate de Roxana Vârje, Ștefan Andreea, Teodora Sitoiu, Lory Iacob, dansuri populare pregătite de elevii Liceului Tehnologic Băile Govora, ateliere de creație susținute de maestrul Nicolae Istrate și fiica sa, un stand de prezentare produse handmade cu vânzare și strângere de fonduri pentru copiii nevoiași din Govora.

Pe aleea de lângă foișor au expus meșteri populari foarte apreciați: Borangic Niculescu, familia care realizează cele mai frumoase ii din România (manual), suveniruri de sărbători (sare, lemn) ale meșterului Nicolae și Ștefania Istrate, produse apicole ale domnului Glodeanu Ionel, turtă dulce – familia Constantinescu. Colinde blânde au întregit feeria evenimentelor, zilnic, alături de luminile magice cu care au împodobit pomii și parcul cei de la Primăria Băile Govora.

Sania lui Moș Crăciun, amplasată lângă foișor, a fost deliciul momentului și cel mai fotografiat obiectiv. La fel și Moși Crăciunii elevi, crăciunițele pline de drăgălășenie și tot peisajul de basm, îmbogățit sufletește de veselia sinceră a copiilor, care le-au confirmat celor de la Primărie, edilului șef Mihai Mateescu și tuturor celor ce au pus pasiune în organizare, că MAGIA există prin generații frumoase, prin lucruri făcute din inimă, pentru comunități durabile. “Tradițiile există pentru a ne bucura de momente cu valoare de amintiri, iar cele de azi, din Govora boemă, sunt un exemplu de sărbători magice”.

Mulțumiri special au primit cei de la Cicloturism Vâlcea – CTV, Asociația ”Ajutăm să zâmbească”, Camelia Gheorghe-Pavelescu, directoare Liceu Tehnologic, pentru implicare voluntarili Asociației Cataleya / Yris, elevii (de 10 +) de la Liceul Tehnologic Băile Govora, mae;trii de ceremonii Elena Grațiela și Theodor Trestianu, dar și sponsorili de la BOROMIR, Chipita, precum și Romglovinvest, pentru jucăriile donate.

Articole asemănătoare

Băile Govora

Postat de - 18 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterBăile Govora (simplu Govora) este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Curăturile, Gătejești și Prajila…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *