Senatoarea Claudia Banu: Comisia de anchetă pentru abuzurile din centrele rezidențiale, inițiată de PNL, a trecut de votul Senatului

461 0
PSD s-a abținut. Scopul comisiei de anchetă este acela de a face lumină în aceste situații de abuz, neglijare sau exploatare a copilului, investigarea abuzurilor sexuale și de orice natură asupra minorilor din centrele de plasament, aflate în subordinea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului. În plus, comisia va trebui să stabilească o serie de măsuri care trebuie luate pentru remedierea problemelor, respectiv pentru atragerea răspunderii persoanelor responsabile.
În România, la momentul de faţă, peste 50 de mii de copii se află în grija statului. 40% din cazurile de minori dispăruți provin din centrele de protecție. Iar tabloul pentru primele trei trimestre ale anului 2021 este unul mai mult decât îngrijorător: 47 de abuzuri fizice, 13 cazuri de abuz sexual, alte 13 – de abuz emoțional, 56 de cazuri de neglijare și 2 cazuri de exploatare sexuală. În total, 131 de copii au fost traumatizați.
Acestea sunt date oficiale, dar există suspiciuni că sunt mult mai multe situații de abuz, neglijare sau exploatare a copilului din centrele de plasament.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *