Vladimir Putin, piromanul lumii moderne!

742 0

Un tânăr kaghebist...

Prin anii ”80, un tânăr arivist era recrutat de Serviciul Rus KGB, și după o școlarizare la Sankt Petesbourgh și Moscova, Vladimir Putin primea prima sa misiune în străinătate, la oficina KGB din Berlin, fosta RDG. După apariția gorbaciovismului, Putin, sprijinit de servicii, intră în politică și ocupă funcții administrative în Sankt Petesbourgh, chiar ajunge primar. Este recrutat de liderul reformist Boris Elțin care îl adduce la Moscova și-l instalează în funcția de premier. Elțin negociază cu tânărul Vladimir asigurând astfel protecția sa și a familiei, bănuită și cercetată pentru mare corupție. Putin ia locul lui Elțin în funcția de președinte al Federației Ruse și se ține de cuvânt. Dă o lege care protejează pe viață pe Boris Elțin și familia sa.

Pentru o simulacru de democrație, face pentru patru ani un schimb de funcții cu Dimitr Medvedev, dar în același timp forțează Duma de Stat și obține o nouă lege care îi permite practic să fie președinte pe viață!

Cultul pentru țarii autocrați.

Din primul  moment de la instalare în funcția de președinte al Federației Ruse, Putin  și-a manifestat dorința de a reface, nu fosta Uniune Sovietică prăbușită, ci fostul imperiu țarist. Recurge și la gesture spectaculoase, deshumează osementele ultimului țar și al familiei sale, asasinați la ordinal lui Lenin, și-i reîngroapă cu onoruri de stat. Apoi recunoaște Biserica Ortodoxă rusă și întreține relații de prietenie cu patriarhul.

În același timp, încurajează populațiile rusofone aflate în fostele republici sovietice și nu numai. Menține Armata a XIV-a în autointitulata republic transnistriană, și trimite contingente militare în Armenia, Georgia, Osetia, Kazasthan și Cecenia.

Intervine dur în Cecenia, care dorea independența, dar recurgea la terrorism. Regimul lui Putin se implică în asasinarea liderilor ceceni, se pare ajutați și de Servicile Secrete americane.

Totodată are grijă de imaginea sa, iar televiziunea  de stat declanșează cultul lui Vladimir Putin. Astfel, la câteva zile, era prezentat câte un filmuleț cae-l prezenta favorabil pe Putin. Fie la pescuit, fie la vânătoare. Fie jucând hochei și marcând, fie învingând la judo pe marii campioni ruși. Putin era filmat cum salvează o specie pe cale de dispariție, tigrul siberian. Sau cum conduce un elicopter într-o misiune de salvare și așa mai departe…

Dar ceea ce nu vedea publicul larg, se petrecea sub umbrela impenetrabilă a fostului KGB, azi GRU! Dizidenții sau oponenții lui Vladimir Putin erau lichidați direct fără jenă. Erau împușcați pe stradă și chiar în fața Kremlinului, erau asasinați în fața casei sau otrăviți și radiați cu novolci și poloniu!

Cei care nu erau asasinați, erau arestați și li se înscenau procese unde primeau condamnări foarte mari și apoi aruncați în celule fără de scăpare sau lagărele siberiene!

Și, astfel, onorabilul fost spion prezenta două fețe, una pe față, de erou și sportive și a doua, cea ascunsă, de criminal și despot absolutist. De atunci, adversarii l-au poreclit Țarul! Căci, de fapt, asta era și este în continuare!

Refacerea Rusiei țariste!

Pas cu pas, consecvent și malefic, Putin a început să-și clădească imperiul. Și a procedat ca vechii kaghebiști sovietici. Prin oameni de încredere, dar și trădători sau, pur și simplu, troli, Putin a început să bage zâzanie în anumite republici ex sovietice și să provoace dezordini, pentru ca apoi să aibă pretext pentru intervenții militare, așa-zise de pacificare. A provocat și controlat conflictul dintre Armenia și Georgia, a susținut un lider prorus în capitala Astana, ultimul președinte care se dorea independent fiind ucis cu o bombă la un meci de fotbal! A distrus complet mișcarea naționalistă din Cecenia și a întărit poziția Rusiei în Transnistria și a impus lideri proruși în Moldova.

Culmea cinismului putinist a fost dovedit cu ocazia luării de ostateci din 2002 de la Teatrul de Stat din Moscova și cea de la Beslan din 2004. Mai puțin interesat de salvarea ostaticilor ci de lichidarea teroriștilor, Putin folosește gazul toxic sarin și mor teroriștii dar și sute de civili ruși!

Și atunci când submarinul Kursk s-a scufundat, Putin a refuzat ajutorul internațional, ba mai mult, nu și-a interrupt vacanța, iar sute de marinara au murit fără ca lui Putin să-i pese!

Afacerea Crimea.

            Marea țintă și pariul lui Putin s-au concentrat pe peninsula ucraineană Crimeea. Începând cu anul 2014, unități militare ruse au făcut mai multe incursiuni în Crimea și în regiunea Dombasului, distrugând orașe precum Mariopol. Având Crimeea sub control organizează un pseudo-referendum și apoi anexează Crimeea fără să întâmpine nici-o rezistență. nici Occidentul nu a reacționat cum trebuia, multe guverne europene fiind mai interesate de afacerile cu Rusia, decât de democrație! Să nu uităm de Germania care s-a opus mereu sancțiunilor, ea fiind cumva depndentă de gazul rusesc. Și să nu uităm că în bordul de conducere a GAZPROM-ului se afla și se află un fost canclar vestgerman, Schroeder!

Odată cu anexarea Crimeii, Putin reușește să se infiltreze în Dombas, regiunea economic a Ucrainei, și creează două așa-zise republici independente, Donetsk și Luhansk de unde, facțiunile proruse lansează mereu incursiuni în Ukraina încercând să obțină controlul Dombasului. Acum Putin controla și ieșirea la Marea Neagră, deci acces liber flotei militare ruse. Era evident pentru toți că umătoarea țintă va fi Mariopolul, insula Șerpilor și Transnistria, pentru a controla și gurile Dunării!

Trolii lui Putin.

Odată cu recuperarea cu forța a fostelor teritorii sovietice, Putin a trecut la ofensiva mediatică. A creat SPUTNIK, o oficină GRU care crea imagine lui Putin în fostele țări comuniste. Totodată, Rusia a început să finanțeze partide care se opuneau Uniunii Europene și Statelor Unite. Astfel au fost finanțate partidele lui Marie Le Pen și Giancarlo Fini, Fidesz-ul lui Victor Orban, mișcarea Brexit a lui Nigel Farage și multe altele.

Banii lui Putin au ajuns și în România la partidele antisistemice, precum AUR,  dar se presupune și la politicieni precum Lavrig, Șoșoacă, Simion sau Georgescu.

De altfel, aceștia își merită atenția lui Putin și a SPUTNIK-ului, și asta se vede prin pozițile acestora contra UE, NATO și USA! Dar, în același timp, cu susțineri și admirații pentru Putin și politica sa.

Acțiunea trolilor se vede bine astăzi, când nebunul piroman de la Kremlin a declanșat războiul! Toată lumea vede asta numai SPUTNIK și trolii afiliați, nu! Ei susțin și acum că pentru invazia Ukrainei vinovați sunt doar USA și NATO! De Putin nimic, de morții din țara vecină tot nimic!

Trolul Trump și Sutana Neagră Tudosie!

Ucrainenii mor cu sutele, țara lor este în flăcări, economia distrusă, liderii ucrainieni sunt vânați cu pușca și totuși se găsesc și alți nebuni care îl admiră fără menajamente pe sadicul de la Kremlin. Astfel, fostul președinte USA, Donald Trump, cel care nu și-a recunoscut înfrângerea în fața lui Joe Biden și a organizat asaltul Capitolului, declară că Vladimir Putin este un geniu și că Europa este de vină.

În țara noastră avem pe nefericitul și întunecatul episcop de la malul mării, Teodosie care declară senin că Vldimir Putin este un bun creștin și un mare ctitor și Rusia nu este vinovată pentru război, ci Ukraina, fiindcă nu a cedat presiunilor! Și ăsta-i om al bisericii? Rușine, tovarășe Teodosie.

Și ca să avem și cireașa de pe tort, apare și veșnicul candidat AUR la funcțiile de premier și președinte, domnul Călin Georgescu care ridică ode inteligenței ruse și ne îndeamnă să-i copiem pe ruși! Pentru Georgescu și acoliții săi, lumina vine, ca pe vremurile lui Dej și Ceaușescu, de la Răsărit!

Dar avem și 20% din populație care se întreabă d ce să sprijinim Ukraina, țară care are teritorii românești. Pentru acești tembeli și troli nevinovați nu le putem spune decât că nu ucrainienii ne-au ciopărțit țara, ci prietenii lor, rușii!

Fața nevăzută dar sinistră a războiului!

Partea a doua a planului lui Putin de cotropire integrală a Ucrainei a început de anul trecut, din 2021. Cât timp la conducerea țării au fost proruși, Putin nu a acționat. Dar acum opt ani a avut loc celebrul Maidan, în urma căruia liderii proruși au fost nevoiți să fugă în Rusia, iar în Ukraina au avut loc alegeri libere și tentative de apopiere de Uniunea Europeană și NATO, garanțiile pentru independență a Ukrainei. Fapt ce nu i-a convenit țarului de la Kremlin. Și a început să facă ceea ce știa mai bine, ceea ce învățase la școala  KGB-ului. Să provoace dezordini în fosta republic soviertică. Și s-a folosit, din nou, ca și în cazul Crimeii, de trolii din Donetsk și Lubansk. Astfel au reînceput luptele între separatiști și armata ucraineană.

Putin s-a declanșat în acuzații asupra Ukrainei acuzând-o de genocid în Dombas, deși teritoriul respective era controlat de ruși, deci singurii care puteau face un genocid erau chiar ei, rușii și trolii lor!

În delirul lui, Putin a acuzat țara rivală de Nazism, o dovadă de imbecilitate, deoarece atât de președintele cât și premierul fiind evrei! Cum să acuzi niște evrei de Nazism, mai ales că părinții și bunicii președintelui ucrainean muriseră în sinistrul lagăr de la Auschwitz!

După care organizează manevre militare la granița cu Ucraina și în țara fidelă, Belarus, o altă dictatură sinistră. Cu pretextul manevrelor Putin masează la graniță aproape douăsute de mii de soldați și multă tehnică militară.

Apoi declară cinic că nu va atăca Ukraina dacă fostele țări sovietice și comuniste ies din UE și NATO. Adică și România, dar mai ales țările baltice, cele care, probabil, vor fi următoarea țintă a piromanului de la Kremlin. Normal că a fost refuzat și atunci Putin a atăcat. Toate aeroporturile, punctele de comandă și centrele industrial ucrainene au fost bombardate sălbatic. Inclusiv Kievul a fost atăcat și sute de morți se puteau vedea pe străzile țării vecine. Morți și clădiri distruse. A urmat atacul asupra Insulei Șerpilor. Armata rusă a ocupat insula.

În timp ce scrim acest material, în capitala ucraineană se duc lupte de stradă. Soldați ruși îmbrăcați în uniforme militare ucrainene creează haos pe străzile din Kiev, dar și în Odesa, Harkov și Mariopol!

Nici rușii nu o duc prea bine. Țara a fost ușor bombardată, dar, ca să o ocupi trebuie acțiune terestră iar populația ucraineană opune o rezistență neașteptată, printre militarii ruși fiind déjà sute de victim.

În același timp, în Rusia se petrec lucruri de inimaginat acum câteva luni.   Zeci de mii de ruși au ieșit în principalele orașe și au protestat contra invaziei și a războiului. Putin din nou a reacționat cinic, peste 10000 de protestatari fiind arestați și aruncați în închisoare!

De data asta UE și NATO au reacționat mai bine și mai repede decât în cazul anexării Ukrainei. Rusia este pe cale să fie blocată economic, conturile Rusiei și a oligarhilor fiind blocate, aproape 5000 de miliarde de dolari. S-a sistat și comerțul de gaz și petrol, principala resursă de export a Federației Ruse!

Totuși țări ca Germania, Cehia, Olanda sau Ungaria se opun unor măsuri mai dure, nevrând să le fie afectate afacerile cu Rusia. Deci, sunt troli și în cazul Uniunii Europene, fapt ce vine în sprijinul maniacului piroman Putin!

Principala măsură care ar bloca Rusia și oprirea invaziei ar fi scoaterea Rusiei din circuitul bancar internațional, dar sunt țări, le-am amintit, care se opun!

Imagini dezolante în punctele de vamă!

            În timp ce se moare la Kiev și aiurea, sute de mii de refugiați blochează punctele de trecere a graniței. În România fluxul de refugiați este continuu și nu sunt șanse să se oprească.

Femei și copii dar și bătrâni, cărând cu greu puținele bunuri pe care le mai au, se târăsc în lungi coloane spre Moldova, Polonia și România. Lipsesc doar bărbații opriți de legea marțială care obligă orice bărbat de până la 60 de ani să se înroleze și să lupte cu invadatorul rus.

În apropiere de granițe, spectacolul este dezolant. Zeci de mii de refugiați, de familii despărțite, de soții fără bărbați, de copii fără părinți. Se doarme pe pământul gol, se mănâncă ce se găsește, frig, foame și durere. Este momentul să remarcăm solidaritatea poporului român, refugiații fiind primiți cu omenie, pături, mâncare caldă și alte diverse ajutoare. Așa cum s-a declarat, România este pregătită să primească 500 000 de refugiați! Și în tot acest timp Putin bombardează, ucide și cotropește teritorii. Și asta cu gândul la Transnistria, la țările baltice și la Moldova. Iar trolii lui din țară îl laudă în continuare!

Cine-l oprește pe nebun?

            Putin își continuă înaintarea și măcelul și încă așteptăm o reacție cu adevărat hotărâtă a democrației occidentale.  Se pare că Occidentul nu a învățat nimic din lecția germană a lui Hitler din anii ”30 ai secolului trecut. Unui balaur îi tai capul imediat după prima acțiune criminală, nu aștepți fiindcă altfel te va înghiți el, înainte ca să mai ai timp să protestezi. Așa și cu Putin, Occidentul discută și Rusia înaintează prin foc și sânge! O tempora!

P.S. Apropo de troli, fruntașa pesedistă Gabriela Firea, în ziua în care Rusia a început invazia Ucrainei, și-a schimbat fotografia de profil de pe FB și a abordat la guler steagul… Rusiei! Ați auzit domnule Ciolacu, domnule Dâncu, domnilor miniștri, deputați și senatori PSD? Sau sunteți de accord?

 

Un articol de George Hodorogea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *