Crucea Roșie Vâlcea, cu sprijinul Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a amplasat un cort de primire a ajutoarelor umanitare destinate refugiaților din Ucraina

275 0

Informare de presă

 

Crucea Roșie Vâlcea, cu sprijinul Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a amplasat astăzi, 2 martie 2022, la Sala Sporturilor, un cort de primire a ajutoarelor umanitare destinate refugiaților din Ucraina.

Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, și primarul Râmnicului, Mircia Gutău, susțin eforturile societății civile și se vor implica pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean.

Cele trei instituții vâlcene lucrează organizat și integrat, iar asemenea acțiuni vor continua în perioada următoare și pentru vâlcenii care au nevoie de sprijin.

Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, a declarat că inițiativa guvernamentală coordonată „Impreună ajutăm mai mult”, se transpune astăzi în fapte, în județul Vâlcea.

„Am decis înființarea unui punct central de primire a ajutoarelor umanitare destinate refugiaților, acesta urmând să funcționeze la Sala Sporturilor, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” și cu sprijinul voluntarilor de la Crucea Roșie Vâlcea. Mulțumiri tuturor vâlcenilor care se alătură acțiunilor de sprijin pentru cetățenii ucraineni, greu încercați de agresiunea militară rusă!”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a subliniat importanța aceastei acțiuni de solidaritate, în vremuri complicate și grele. „Avem deja pregătite două apartamente la Biblioteca Județeană, unde putem caza patru familii. Există mai multe camere în regim hotelier, dotate corespunzător în Măldărești, și evident spații la Direcția Generală de Protecție a Copilului. La aceste spații vom apela pe măsură ce vom fi solicitați”, a subliniat Constantin Rădulescu.

Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a menționat că s-au pus la dispoziție 37 spații de cazare, în condiții excelente. Până în prezent, în locurile puse la dispoziția refugiaților de municipalitate au fost cazate șase persoane. „Sunt foarte multe familii din Râmnicu Vâlcea care și-au arătat disponibilitate de a caza refugiați. Avem discuții și cu anumite pensiuni din Râmnic. Ne dorim să le arătăm oamenilor că nu sunt singuri, că suntem alături de ei”, a declarat edilul Râmnicului.

Ionuț Cherăscu, director Crucea Roșie – filiala Vâlcea, a menționat că începând de astăzi, la nivelul județului, se strâng într-o locație unică (Cortul de la Sala Sporturilor) toate donațiile în sprijinul refugiaților din Ucraina, iar acestui demers li se alătură și alte asocțiații și fundații din județ.

La Cortul Solidarității sunt așteptați, zilnic, între orele 10.00-18.00 toți vâlcenii care vor să vină în sprijinul oamenilor care fug din calea războiului.

Articole asemănătoare

Comunicat AJOFM

Postat de - 25 martie, 2020 0
FacebookTwitterȘOMAJ TEHNIC-INDEMNIZAȚIE 75% ANGAJATORII NU TREBUIE SĂ SE PREZINTE LA SEDIUL AJOFM VÂLCEA. DEPUNEREA DOCUMENTELOR SE FACE ON-LINE!   ASPECTE…

Comunicat ANAF

Postat de - 18 martie, 2020 0
FacebookTwitterComunicat de presă     În această perioadă, având în vedere contextul economic dificil cauzat de răspândirea infecției cu virusul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *