Turiști salvați de jandarmii vâlceni după ce s-au rătăcit într-o zonă înzăpezită a munților Căpățânii

239 0

Duminică, 13 martie 2022, jandarmii vâlceni au fost solicitați prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că împreună cu alți patru prieteni, printre care și un minor, s-au rătăcit în zona Valea Mosorosii din munții Căpățânii.

Jandarmii montani au pornit imediat către locul indicat de apelant, alegând cel mai rapid traseu, reușind astfel să ajungă în mai puțin de 30 de minute.

Cei cinci tineri vâlceni cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani,  nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați și puțin speriați, dar odată cu prezența salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine.

Aceștia le-au relatat jandarmilor că doreau să ajungă la Mănăstirea Lacul Frumos dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile  au rămas înzăpeziți cu mașina pe traseul indicat greșit de aplicația GPS a telefonului.

Jandarmii i-au ajutat să scoată mașina din zăpadă și i-au însoțit până la drumul principal pentru a se asigura că sunt în siguranță.

Le recomandăm șoferilor să verifice mereu traseele pe care intenționează să le parcurgă, iar în cazul în care  întâmpină  dificultăți care le pot pune viața în pericol, să solicite sprijin apelând numărul unic de urgență 112.

 

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

În decembrie donăm viață!

Postat de - 15 decembrie, 2020 0
FacebookTwitterComunitatea locală “RO100 Râmnicu Vâlcea” organizează, începând cu data de 14 decembrie 2020, în municipiul Râmnicu Vâlcea, la sediul Centrului…

Aurel Vlaicu

Postat de - 13 septembrie, 2021 0
FacebookTwitterAurel Vlaicu se năştea pe 19 noiembrie 1882, în judeţul Hunedoara, în comuna Binținți, care astăzi îi poartă numele. Viitorul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *