Evenimente solemne dedicate eroilor români și eleni căzuți în 1821 la Drăgășani 

538 0

Duminică, 19 martie a avut loc, într-un cadru solemn, la Drăgășani, sărbătorirea începutului Războiului de Independență al Greciei și comemorarea eroilor greci și români căzuți în localitate, în anul 1821.

După deschiderea oficială, ce s-a desfășurat la Biblioteca Municipală Drăgășani, a fost oficiată o ceremonie religioasă de pomenire a eroilor greci și români, care și-au pierdut viața aici. Au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Greci și Monumentul Eroilor Români căzuți pentru apărarea patriei, din cimitirul Eternitatea.

La ceremonie au participat: reprezentanți ai ambasadei Greciei în România, conduși de dl. Dimitris Karakonstantis, primul consilier al ambasadei Greciei în România, însoțiți de dl. deputat Dragoș Zisopol, președintele Uniunii Elene din România, primarul Cristian Nedelcu, viceprimarul Adrian Zăuleț și administratorul public Marian Florea, din partea primăriei municipiului Drăgășani, precum și membri ai comunității elene din România.

Recent, municipalitatea a făcut un anunt privind acordarea voucherelor-tichete sociale pentru cei care s-au vaccinat in perioada 1.09.2021 – 1.02.2022, banii au putut fi ridicați de la sediul Primăriei. 

C.R. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *