Suntem vigilenți și în ceea ce privește activitatea de taxi pe drumurile publice.

674 0

Conform legislației în vigoare, (Legea 66/23.03.2022 publicată în M.O. 283/2022) Registrul Auto Român NU emite certificatul de agreare taxi dacă mașinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea.

Există însă și particularitatea ca geamurile laterale spate și luneta, care NU fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparență mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant.

Ca sa fiți siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (menționate mai sus) sunt în regulă și nu vor face obiectul respingerii mașinii la inspecția RAR, asigurați-vă că au imprimate din fabricație caracteristicile V43R (marcajul ștanțat care atestă că geamul este conform)

Mai pe scurt, este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate și lunetă doar daca au marcajul V43 R și doar dacă NU sunt aplicate folii peste geam, fie ele și certificate!

În caz contrar, RAR sancționează orice abatere în privința vizibilității, dacă mașina este trasă pe dreapta de poliție, la un control în trafic sau dacă vă prezentați la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări. Toate detaliile menționate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie!

Biroul de presă

Articole asemănătoare

Nicolae Paulescu

Postat de - 19 iulie, 2021 0
FacebookTwitterNicolae Paulescu (8 noiembrie 1869, Bucureşti – 19 iulie 1931, Bucureşti) a făcut o descoperire epocală – insulina, care a…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *