Bani pentru reducerea abandonului școlar la Bujoreni

274 0

Primarul localității Bujoreni, Gheorghe Gîngu are o veste foarte bună pentru elevi și părinți, deopotrivă. Prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar tocmai a fost alocată comunei Bujoreni suma de 796.108 lei (162 mii euro).

Proiectul intitulat “Împreună pentru viitor” a fost deja aprobat spre finanțare și va fi implementat la Școala Gimnazială, sat Gura Văii. Grupul țintă îl reprezintă 106 elevi de gimnaziu, care vor beneficia din toamnă de o masă caldă și de activități de tip after school, precum și de organizarea de activități extracurriculare, cum ar fi participarea la tabere și excursii.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani, iar scopul principal îl reprezintă prevenirea abandonului și reducerea părăsirii timpurii a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior – gimnazial la învățământul secundar superior – liceu sau învățământ profesional și tehnic.

“Noi, la Bujoreni, mai avem în derulare încă două proiecte de acest gen, circa 120 de elevi beneficiind deja de o masă caldă pe zi, dar și de activități de tip after school. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, crezul meu rămâne neschimbat: investim în învățământ, investim în viitorul copiilor! Educația este pe primul loc la Bujoreni! Cu această ocazie aș dori să anunț că vom continua lucrările la Școala Olteni. Chiar din această lună va începe construcția unei parcări, iar apoi vom realiza un teren multifuncțional. De asemenea, vom amenaja un spațiu de joacă și vom construi o locație nouă și spațioasă pentru grădinița Olteni. Mulțumesc echipei din Primaria Bujoreni care se ocupă de accesarea fondurilor europene și naționale, precum și a colectivului Școlii Gimnaziale, condusă de dna. Director Georgiana Teodor”  – a declarant Gheorghe Gîngu.

C.R.

Articole asemănătoare

Monografie comuna Bujoreni

Postat de - 13 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterASEZAREA GEOGRAFICĂ ȘI COMPONENȚA Comuna Bujoreni este așezată pe malul drept al Oltului de-a lungul drumului național DN7, respectiv internațional E81,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *