Exponatul săptămânii la Muzeul Județean: o superbă amforă din bronz

615 0

Săptămâna aceasta, Muzeul Județean Vâlcea, prin secția de Istorie ne prezintă, ca în fiecare săptămână, un exponat, de această data, un vas superb din bronz, o amforă găsită la Ocnita, Buridava Dacică, datată din perioada geto-dacică.  

Potrivit specialiștilor muzeului, este un vas în formă de amforetă, înalt de 19 cm, cu două torţi simple sudate la partea superioară a corpului şi puţin mai jos de buză. Buza, uşor îngroşată prin două reliefuri şi delimitată printr-o linie adâncită, cu fundul inelar cu trei cercuri concentrice, în relief. Obiectul are o patină nobilă, verde-albăstruie. Interesant este că a fost obținut prin turnare și sudură.

Vasul reprezinta cel mai probabil un bun de prestigiu, achizitionat pe cale comercială.

C.R. 

Articole asemănătoare

Strigăt de disperare al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea

Postat de - 7 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterSpitalul Județean de Urgență Vâlcea transmite pe această cale o solicitare către toate autoritățile locale ale județului Vâlcea în vederea sprijinirii unității medicale în achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în această unitate. La sfârșitul săptămânii trecute CN Unifarm SĂ a achizitonat 200.000 măști protecție FFP 2, măști ce au fost repartizate în vederea ACHIZIȚIONĂRII de către structurile implicate în prevenirea și tratarea infecțiilor cu SARS…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *