Râmnicul, grădina cireșilor japonezi. Fotografii amatori se întrec în a imortaliza superbele coroane

713 0

Că Râmnicul este un oraș curat, frumos și îngrijit, nu există tăgadă. O imensă grădină, indiferent de anotimp.
Pe vremuri era supranumit Orașul Trandafirilor. Și acum sunt trandafiri, mulți, frumoși, împrospătați mereu.
Primăvara explodează în culori vii, din straturi și jardiniere  primulele, zambilele, Ranunculus și lalelele. Apoi, pomii fructiferi, arborii și arbuștii decorativi.
Nu știm cine a fost cu geniala idee de a planta, de-a lungul căii ferate, în zona Nord, acei cireși japonezi – Prunus serrulata,  însă merită toate laudele pentru frumusețea extraordinară, pentru bucuria și impactul pozitiv asupra psihicului, pentru parfum și pentru ocazia ca privitorii să poată realiza fotografii minunate. 

Nu am întrebat un specialist, dar cei despre care vorbim par Cireși Okame. Cireșul Okame este relativ mic și crește între 4,5 – 7,5 m înălțime. Coroana se rotunjește pe măsură ce copacul se maturizează. De la înflorire la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, cireșul Okame umple grădinile de culoare. Frunzele sunt de culoare verde închis ce se transformă o culoare portocalie caldă în roșu și brun în toamnă. Florile sunt unice, cu cinci petale, de culoare roz intens, cu un centru roșu și arată uimitor.

Kandy Reisenauer 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *