La jumătatea perioadei destinată autorecenzării, Primăria Municipiului face apel la toţi râmnicenii să apeleze în număr cât mai mare la această procedură

563 0

Doar aproximativ 3.000 de râmniceni au apelat la autorecenzarea asistată în prima lună de la debutul acţiunii ce se desfăşoară în spaţiile puse la dispoziţie în acest scop de Primăria Municipiului pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor. Autorecenzarea asistată reprezintă modalitatea prin care înregistrarea informaţiilor specifice recensământului este efectuată de către persoana însăşi, cu sprijinul unui recenzor. La nivelul Râmnicului, au fost amenajate şapte spaţii pentru autorecenzarea asistată, respectiv:

  1. Piaţa Nord, str. Matei Basarab nr. 1A (spaţiul administrativ din cadrul rotondei comerciale);
  2. Arenele ”Traian”, bd. Nicolae Bălcescu nr. 24 (parterul Direcţiei Economico-Financiare);
  3. Sediul APAVIL SA, str. Carol I nr. 3-5 (parter);
  4. Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Nicolae”, str. Antim Ivireanul nr. 17 (sala de sport);
  5. Cinematograful ”Geo Saizescu”, bd. Tineretului nr. 2A (foaier);
  6. Casieria Ostroveni, str. I.C. Brătianu nr. 6A;
  7. Grădiniţa cu program normal Colonie, str. Caporal Hanciu nr. 1 (holul de acces),

în care recenzorii sunt la dispoziţia cetăţenilor în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 – 19.00, până în 15 mai 2022, dată de la care va demara acţiunea de recenzare prin interviu, faţă în faţă, a celor care nu s-au înregistrat până la acel moment.

La începutul acestei săptămâni, viceprimarul Andrei Gheorghiu s-a autorecenzat în spaţiul din cadrul Direcţiei Economico-Financiare de la Arenele ”Traian”. La finalul procedurii, care a durat aproximativ 20 de minute, reprezentantul Municipalităţii a făcut un apel către toţi locuitorii municipiului să folosească această modalitate de înregistrare asistată sau să se autorecenzeze on-line pe site-ul www.recensamantromania.ro, din confortul locuinţei proprii (pe tabletă, telefon mobil smart sau calculator cu acces la internet). De reţinut că salariaţii care fac autorecenzarea (fie direct, fie într-un punct de autorecenzare asistată) în această perioadă beneficiază de o zi liberă în baza dovezii de autorecenzare ce se eliberează on-line în termen de şapte zile de la validarea procedurii.

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *