„Hora costumelor” – ediția a 50-a, Pietrari

1148 0

 Și tradiția merge mai departe…Baruţu T. ARGHEZI scria în 1970 o memorabilă evocare a primei ediții a „Horei costumelor”: “Ne-am învăluit inima în marame de borangic și am descins în mijlocul unui alai în care domnițele-țărănci și voievozii-săteni își plimbau măreția și făptura lor istorică în fața mulțimilor adunate în locul numit Pietrari…” (La “Hora costumelor”, “Albina”, nr. 1164, aprilie 1970).

A 50-a ediție a acestei manifestări a fost sărbătorită cu aceeași simțire ca la începuturi, alături de invitați de seamă, de o întreagă comunitate aflată la ceas de sărbătoare, de domnițele noastre dragi, de reprezentative împodobite în straie alese ce-au venit să ne încânte privirea și să prezinte comorile din lăzile de zestre din întreg județul, de purtători de costum mai mici sau mai mari, mândri de a fi români și de a se prinde în hora nesfârșită a timpului, a simțirii, a vieții!

 În ziua de Sfânta Sărbatoare de Florii s-a desfășurat la Pietrari „Hora costumelor” – sărbătoarea portului popular vâlcean, ediția a 50-a.

Au participat  creatoare și  purtători de costume tradiționale din localitățile vâlcene: Băbeni, Bărbătești, Șirineasa, Copăceni, Costești, Crețeni, Popești, Pietrari, Prundeni, Sălătrucel, Slătioara, Vaideeni, Tetoiu, Tomșani, Stoenești, Mihăești, Frăncești, Brezoi și Râmnicu Vâlcea.

 

Organizatori:

  • Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea;
  • Primăria comunei Pietrari;
  • Căminul Cultural

Partener:

  • Institutul Național al Patrimoniului București.

La mulți ani, la ceas aniversar, tuturor celor ce iubesc veșnicia!

(Sursa: Crina Popescu – Biblioteca Publică Locală Pietrari)

 Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *