Duminică 22 mai a.c. ora 9.00 a avut  loc la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea lansarea proiectului „Prietenii Parcului Național Buila – Vânturarița”

300 0

Proiectul , care se va desfășura în parteneriat cu Administrația Parcului Național Buila-Vânturarița. Proiectul  finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România în cadrul programului de finanțare „Spații verzi”.

La evenimentul de lansare a proiectului au participat elevi și cercetași, lideri și profesori, precum și reprezentanți ai Admin istrației Parcului Național Buila – Vânturarița  și  Oficiului Teritorial Vâlcea al Agenției Naționale pentru Ariile Naturale Protejate.

Educația ecologică a copiilor și tinerilor și protecția mediului constituie priorități în activitățile Organizației Naționale „Cercetașii Românieiu”.  Activitățile principale ale proiectului Centrului local „Mircea cel Bătrân”  la care vor participa copiii si tinerii cercetași  dar și alți copii și tineri, sunt evenimentul de lansare a proiectului și de sărbătorire a Zilei Internaționale a Biodiversității, două tabere educative, de refacere a marcajelor turistice și ecologizare la Costești și Bărbătești, un camp de lucru pentru amenajarea unei poteci tematice în apropierea cabanei Cheia și o excursie tematică de o zi pentru copii de vârsta 7-9 ani. Activitățile vor  derulate cu sprijinul liderilor și voluntarilor organizației coordonați de liderii Dimitriu Vladimir, Lalu Jany și Rotaru Gabriel, o redutabilă eco-echipă a centrului local.  Prezentul comunicat  că exprimă exclusiv opinia Centrului local „Mircea cel Bătrân” al Organizației Naționale „Cercetașii României”  iar  Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu pot fi făcuţi în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informaţiile cuprinse în acesta.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *