Vara muzicală de la #Brezoiul Lumii deschisă vineri, 17 iunie, cu Baricada FOLK 2022

744 0

Am uitat deja de Brezoiul anost și prăfuit, sărăcăcios și de care abia așteptam să trecem cu mașina, în goana către munți. Azi, nicio excursie pe Transalpina sau la Vidra, fără un popas la Brezoi, cu prima oprire la fabulosul microbuz construit și pictat, de la intrarea în localitate. Și cu acel totem frumos, admirabil inserat în peisaj.

A venit epoca Schell. Pas cu pas, orașul s-a transformat radical, a căpătat un nou aspect, datorat viziunii edilului, dar și unor inspirați peisagiști. A venit și epoca Mugescu. Mihai Răzvan Mugescu, Miță. Și Cristina, doamna vieții lui. Azi Brezoi înseamnă brandul Vâlcii în lume.

Deloc întâmplător, Brezoiul a intrat în cursa pentru Destinația anului 2022, în care participă cele mai frumoase și atrăgătoare localități din România.

Deloc întâmplător, acolo are loc, încă o dată, bucuria sufletelor melomanilor de pretutindeni, evenimentul Live Music Summer Camp Brezoi, care va reuni, toată vara, o suită colosală de evenimente muzicale, cu excepția muzicii electronicii și a metalelor grele.  Din păcate. Dar, având Deep Forest la Râmnic, este bine așa cum este. Weekend de weekend vor fi concerte  evenimente diverse.

Fenomenul Brezoi este cel mai de succes exemplu de cum pune un modest orășel de munte în galaxia muzicală. O nouă locație, mai sus de campingul din ultimii doi ani, realizată cu cazmaua, cu brațele și cu multă trudă de înșiși organizatori, de prietenii lor, de brezoieni și de lucrători.

Perla coroanei este acest festival de blues, rock, jazz, fusion, Open Air Blues Festival, din

19, 20, 21, (22 pauza), 23, 24, 25, 26, 27 și 28 iulie. Vin aproape 40 de artiști din toată lumea și câteva zeci din Romania. Ce să ai în creier, cât de mic să fii, să întrebi – și cu ce mă încălzește asta, sau, mie ce îmi pune pe masă, că eu vreau asfalt și loc de muncă de la primar? Trist să gândești așa mărunt. Turismul, economia, mândria ta de brezoian, și de vâlcean și de român, omule! Aia câștigi! Bucuria de a fi special în Univers!

 

 17 iunie, BARICADA FOLK

O întâlnire memorabilă cu muzica folk de ieri și de azi! Împreună, prin cântec și poezie, cresc generații!

Vara muzicală începe BARICADA FOLK , vineri, 17 iunie.

Vor cânta: 8:00-18:30: Ana Maria Ivan; 18:30-19:00: Adrian Paul Tihan; 19:00-19:40: Cezar Popescu; 19:40-20:20: Zoltan Butuc; 20:20-21:00: Sunt un frate tânăr; 21:00-22:00: Alina Manole Trio; 22:00-23:00: Emeric Imre Trio; 23:00-24:00: Ducu Bertzi & Friends.

Sâmbătă, 18 iunie:

18:00-18:30: Eugen Avram; 18:30-19:00: Mircea Vintilă; 19:00-19:30: Adrian Ivanițchi; 19:30-20:00: Mircea Bodolan; 20:00-20:40 Nicu Zotta; 20:40-21:10 Cătălin Stepa; 21:10-21:50 Ovidiu Mihăilescu; 21:50-22:30 Ocru; 22:30-23:10 Adrian Beznă; 23:10-24:00 Mircea Baniciu.

Duminică, 19 iunie

18:00-18:15: Daria Boghean; 18:15-18:30: Dianna Porca; 18:30-19:00: Storrytellers – Marcian Petrescu ; olk Project; 9:00-19:40: Marius Matache; 19:40-20:20: Dinu Olărașu; 20:20-21:00: Zoia Alecu; 21:00-; :00: Marius Bațu; 22:00-23:00: Cristi Dumitrașcu & Planul B; 3:00-24:00: Magda Puskas & Rareș Suciu.

Evenimentul prezentat de Cristi Dumitrașcu.

#BrezoiulLumii Baricada FOLK 17-18-19 iunie 2022poate fi o excelentă destinație de vacanță pentru iubitorii de muzică, de frumos, de munte și aer curat!

Baricada Folk este o întrunire creativă și socială menită să unească și să reprezinte diversitatea identităţii și apartenenţei culturale, o colecţie de întâlniri, concerte și povești cu reprezentanții muzicii folk.

 

BOBI Dumitras și toată gașca Let’s MEAT Festival 2022

1 – 3 iulie, o nouă ediție Let’s MEAT Festival, nu doar cu concerte super, ci și cu cele mai amuzante și antrenante concursuri, cu premii delicioase, de la Magazine DIANA, desigur! Dacă sunteți pregătiți pentru sac-viteză, „nu sparge oul”, „la butoaie”, condusul roabei, „la baloane” și sfoară, dați click pe link și înscrieți-vă pentru un weekend Let’s Meat, de pomenit.

 

Open Air Blues Festival Brezoi 2022 – 19 – 24 iulie 2022

 

#BrezoiulLumii este, cum spuneam, deja un brand ce dezvăluie un ȋntreg fenomen. Festivalul crește calitativ de la an la an, vin tot mai mulți artiști, tot mai apreciați, tot mai celebri și universali. Elitele genurilor mai puțin accesibile majorității se orientează către România, către Brezoi, pentru a înălța acordurile unice peste munți, peste granite.

Noua ediție propulsează Open Air Blues Festival Brezoi la un alt nivel. Va fi cea mai mare reuniune de artişti şi public de gen pe care a găzduit-o România vreodată, iar asta, timp de șase zile.

Iată LINE-UP-ul. Este de excepție!

Beth Hart (USA) | Eric Gales (USA),Samantha Fish (USA), Dana Fuchs (USA),Ryan McGarvey (USA), Rick Estrin and The Nightcats (USA), Elles Bailey (UK), Popa Chubby (USA), Blues Pills (SWE), Guts n Grace (SWE), Kaz Hawkins (IRL), King King (UK), Ben Poole (UK),Laurence Jones (UK), Bad Day Blues Band (UK), John Montana (UK), Hetty & the Jazzato Band (UK), The Doors Alive (UK), Joe Rusi (NOR),Halper Hendrix Experiment (HU-USA) feat. AG Weinberger (RO), + TBA.

Senzațional, organizatorii propun participanților drumeții montane!

Dacă iubiți drumețiile, Live Music Summer Camp  Brezoi este oportunitatea ideală de a  descoperi frumusețea Văii Lotrului, o zonă cu obiective și trasee turistice spectaculoase.

Zona de munte, o excelentă alternativă de vacanţă, pe timp de caniculă, se transformă în ceea mai bună soluţie pentru timpul liber, mai ales dacă fiecare weekend este condimentat cu muzică bună, cum se întâmplă la #BrezoiulLumii!

Iată ce vă propun organizatorii:

“Noua locație a festivalurilor vă va deveni deja familiară, la scurt timp după sosirea aici. Aşa că ne-am gândit ca ȋn acest an să vă oferim mult mai multe activități de explorare în aer liber.

Muzica, în general, indiferent de gen este frumoasă, iar noi oferim un concept de îmbinare a muzicii cu natura. Cei care vin de obicei doar pentru muzică pot să încerce cu această ocazie ceva nou…

Deoarece anul trecut solicitările pentru Drumeții Montane au fost peste aşteptări, ne-am gândit să le transformăm dintr-un one time occurrence ȋntr-o oportunitate permanentă, pe ȋntreg sezonul (18 iunie – 4 septembrie). Chiar dacă sunt 10 drumeții programate, este bine să ştiţi că se merge pe ideea primul venit, primul servit, iar numărul de locuri la fiecare este limitat. Deci intrați pe iaBilet.ro şi alegeți din timp traseele pe care vă va fi drag să le parcurgeți.

Tot ce trebuie să faci este să intri pe pagina evenimentului dorit din iabilet, iar sub biletele la festival/camping, vei găsi minunatele trasee montane pregătite pentru a vă primi cu entuziasm!

De la Brezoi vei putea ajunge ȋn atâtea locuri fabuloase: Varful Zimbru, Varful Turtudan, Muchia Delusel, Varful Doabra, Varful Sulita, Grotele Zmeilor, Varful Foarfeca.

Turiştii vor beneficia de asistență Salvamont pe tot parcursul traseelor. Salvamont Brezoi este alături de noi și contribuie la întregul efort organizatoric, pentru a vă oferi drumeţii montane fantastice și în siguranță.

Voi trebuie doar să vă asigurați că le respectați recomandările privitoare la echipament și dozarea propriilor capacități.

Vă invităm, așadar, să explorați culmile nebătătorite și verzi ale Munților Lotrului și să vă lăsați, încă o dată, încântați de spectacolul naturii!

Vom îmbina explorarea potecilor cu muzica și dansul, efortul cu distracția și bucuria revederii cu atmosfera de festival!

Ce trasee parcurgem și când:

  1. Baricada Folk Brezoi 2022

– 18 iunie – Drumeție Brezoi-Varful Zimbru

Traseu marcat triunghi rosu

Durata: 3 ore dus-intors, dificultate medie spre ridicata

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 19 iunie – Drumetie Brezoi-Varful Turtudan

Traseu marcat punct rosu

Durata: 2 ore dus-intors, dificultate ridicata

Recomandari: bocanci munte, ham escalada, lonja dubla, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

  1. @Bikers For Humanity Rock Fest 2022

– 25 iunie – Drumetie Brezoi-Varful Zimbru

Traseu marcat triunghi rosu

Durata: 3 ore dus-intors, dificultate medie spre ridicata

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 26 iunie – Drumetie Brezoi-Muchia Delusel

Traseu marcat triunghi albastru

Durata: 2-3 ore dus intors, dificultate medie

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

  1. Let’s MEAT Festival 2022

– 2 iulie – Drumetie Brezoi-Varful Doabra

Traseu marcat punct albastru

Durata: 3 ore dus-intors, dificultate medie

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 3 iulie – Drumetie Brezoi-varful sulita

Traseu marcat cruce rosie

Durata: 5-6 ore dus-intors, dificultate medie spre ridicata

Recomandari:  bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri.

  1. Top Pick Festival Brezoi

– 9 iulie – Drumetie Grotele Zmeilor-Brezoi

Traseu nemarcat (cu masina pana pe Valea Calinesti)

Durata: 3 ore dus-intors, dificultate redusa

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 10 iulie – Drumetie Brezoi-Varful Foarfeca

Durata: 3-4 ore dus-intors, dificultate ridicata

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

  1. @PinchMe Festival Brezoi

– 16 iulie – Drumetie Brezoi-Varful Turtudan

Traseu marcat punct rosu

Durata: 2 ore dus-intors, dificultate ridicata

Recomandari: bocanci munte, ham escalada, lonja dubla, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 17 iulie – Drumetie Brezoi-Varful Zimbru

Traseu marcat triunghi rosu

Durata: 3 ore dus-intors, dificultate medie spre ridicata

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

  1. Open Air Blues Festival Brezoi 4th Edition

– 23 iulie – Drumetie Brezoi-Muchia Delusel

Traseu marcat triunghi albastru

Durata: 2-3 ore dus intors, dificultate medie

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 24 iulie – Drumetie Brezoi-Varful Turtudan

Traseu marcat punct rosu

Durata: 2 ore dus-intors, dificultate ridicata

Recomandari: bocanci munte, ham escalada, lonja dubla, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

  1. Festival Șaraimanic World la Brezoi

– 30 iulie – Drumetie Brezoi-Varful Zimbru

Traseu marcat triunghi rosu

Durata: 3 ore dus-intors, dificultate medie spre ridicata

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 31 iulie – Drumetie Brezoi-Muchia Delusel

Traseu marcat triunghi albastru

Durata: 2-3 ore dus intors, dificultate medie

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

  1. Hang Over the Hills Brezoi 2022

– 6 august – Drumetie Brezoi-Varful Doabra

Traseu marcat punct albastru

Durata: 3 ore dus-intors, dificultate medie

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 7 august – Drumetie Brezoi-varful sulita

Traseu marcat cruce rosie

Durata: 5-6 ore dus-intors, dificultate medie spre ridicata

Recomandari:  bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri.

  1. Electric Nights Brezoi 2022

– 13 august – Drumetie Brezoi-Varful Foarfeca

Durata: 3-4 ore dus-intors, dificultate ridicata

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 14 august – Drumetie Grotele Zmeilor-Brezoi

Traseu nemarcat (cu masina pana pe Valea Calinesti)

Durata: 3 ore dus-intors, dificultate redusa

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

  1. Mentor Rock Gathering Brezoi 2022

– 27 august – Drumetie Brezoi-Muchia Delusel

Traseu marcat triunghi albastru

Durata: 2-3 ore dus intors, dificultate medie

Recomandari: bocanci munte, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

– 28 august – Drumetie Brezoi-Varful Turtudan

Traseu marcat punct rosu

Durata: 2 ore dus-intors, dificultate ridicata

Recomandari: bocanci munte, ham escalada, lonja dubla, apa, bete trekking, batoane energizante sau dulciuri

Ora de plecare va fi în n jur de 09:30 dimineața. Vom reveni cu updates pentru eventuale modificări +/- 30 minute și avem rugămintea să respectați, pe cât posibil, ora setată, pentru a ne asigura că avem timp să ne întoarcem înainte să a înceapă concertele!😊

Detalii suplimentare:

Cristi Dura – coordonator Salvamont Brezoi – tel.: 0720 374 141”

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *